SIXSTRINGNOISE: “SixStringNoise”

Μιλώντας για τους SixStringNoise εννοούμε στην ουσία για ένα one man band. Πρόκειται για τον Markos SixStringNoise ο οποίος παίζει ηλεκτρική κιθάρα και κρύβεται πίσω από αυτό το φιλόδοξο συγκρότημα. Ως προς το μουσικό είδος που κινείται θα έλεγα ότι είναι ροκ με ομαλά και έντονα ξεσπάσματα.

Το EP αποτελείται από πέντε κομμάτια τα οποία θα συμπεριλαμβάνονται και στο άλμπουμ “Snowing Bullets while Kissing the Ground“, μαζί με άλλα πέντε το οποίο θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες.

Στο EP το πρώτο κομμάτι είναι το “Crash Me”, ένα κλασικό easy – listening ροκ κομμάτι το οποίο είναι μία προτροπή από τις δυσάρεστες καταστάσεις που μας ωθούν πολλές φορές να χάνουμε την αξιοπρέπειά μας. Το επόμενο κομμάτι είναι το “Into The Misery” τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι ότι είναι πιο hard ηχητικά από το προηγούμενο, έχει πιο βίαια ξεσπάσματα και σε πολλά σημεία χρησιμοποιούνται δύο φωνές για εφέ. Αν και το πεσιμιστικό του τίτλου το κομμάτι είναι άκρως αισιόδοξο το οποίο ωθεί τον ακροατή να δει την χαρούμενη πλευρά της ζωής. Το τρίτο κομμάτι είναι το “Lower Than Underground”, ένα dark ροκ τραγούδι και ως προς την μουσική και ως προς το περιεχόμενο αφούεκφράζει τον πόνο ενός χωρισμού. Το προτελευταίο τραγούδι είναι το “Sentimental”, σε αντίθεση με το προηγούμενο είναι πιο χαρούμενο, πιο πολύπλοκο στην μελωδία και τα φωνητικά είναι πιο σύνθετα αν και διπλά. Το τελευταίο κομμάτι είναι το “Sink Like Stone”, το οποίο κινείται σε πιο hard μελωδικά ροκ μονοπάτια το οποίο παροτρύνει τον ακροατή να τολμήσει να πραγματοποιήσει τις πιο κρυφές του επιθυμίες. Εν καιρώ θα κυκλοφορήσει και το video – clip του κομματιού “Into The Misery”. Εν κατακλείδι, είναι ένα καλοδουλεμένο demo με πολλές δυνατότητες βελτίωσης. Αναμένουμε με ανυπομονησία και το άλμπουμ!

‘Eλενα Σπανού

447