DARK PASSAGE: “The Legacy of Blood”

ALBUM

Είδος: Heavy Metal
Δισκογραφική: Rockshots Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 3 Απριλίου 2020

Μία από τις χώρες που με έχουν εντυπωσιάσει με τη metal σκηνή τους, είναι η γειτονική Ιταλία. Πολλές νέες μπάντες, αρκετές και ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες και γενικότερα μία ακμάζουσα heavy metal σκηνή, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Οι Dark Passage, είναι η τελευταία προσθήκη στη “φαρέτρα” της Ιταλικής metal σκηνής, με το “The Legacy Of Blood” να είναι το ντεμπούτο της μπάντας από το Τορίνο.

Αν και συμπληρώνουν 8 χρόνια παρουσίας στο χώρο του heavy metal, οι Τορινέζοι metallers έχουν καταφέρει να κυκλοφορήσουν μόλις ένα EP το 2015 με τίτλο “Sounds From The Passage” και να ετοιμάσουν όσο το δυνατόν καλύτερα το ντεμπούτο τους σε full length κυκλοφορία, το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας πριν μερικές μέρες, υπό τον τίτλο “The Legacy Of Blood”.

Κρίνοντας από τον τίτλο και το εξώφυλλο του album, σίγουρα το μυαλό σου θα πάει λιγότερο σε ένα heavy metal δίσκο και περισσότερο σε μία επική πολεμική ιστορία. Ίσως αγγίξει και τις πιο concept “χορδές” σου, όταν πατώντας το play και το εισαγωγικό “The Father And The Son” κάνει την εμφάνισή του παραπέμποντάς σε, στην εξιστόρηση των περιπετειών ενός ιππότη πολεμιστή στο μικρό του γιο, κατά την επιστροφή του πίσω στο σπίτι του. Αυτό που εντυπωσιάζει στο album, είναι η τρομερή προσέγγιση των Dark Passage στην επική ατμόσφαιρα που θέλουν να περάσουν στο δίσκο, με το να “προλογίζουν” ουσιαστικά το κάθε κομμάτι με ένα instrumental εισαγωγικό. Μη σας ξεγελά λοιπόν το γεγονός ότι υπάρχουν 16 κομμάτια στο δίσκο, αφού τα μισά είναι instrumentals, εισαγωγικά για τις κυρίως συνθέσεις. Ίσως λίγο υπερβολικό να υπάρχουν τόσα ορχηστρικά, όμως η επιλογή ανήκει στους δημιουργούς του album και όχι σε εμάς.

Τώρα στο καθαρά μουσικό κομμάτι, το “The Legacy Of Blood” θα σου θυμίσει αρκετά τη Blaze Bayley περίοδο των θρύλων Iron Maiden, με την Ιταλική μουσική φινέτσα να το κάνει να ξεχωρίζει αισθητά από τις κυκλοφορίες των Βρετανών heavy metal τιτάνων. Οι Dark Passage, όπως και πολλές νέες μπάντες, μπορεί να έχουν ως πρότυπο μία από τις μεγαλύτερες μπάντες του heavy metal “σύμπαντος”, σε καμία περίπτωση όμως δε θα γίνουν απλοί αντιγραφείς, αλλά θέλουν να περάσουν τη δική τους μουσική νοοτροπία, το δικό τους heavy metal ύφος. Τα “Heavens Bent”, “Crown Prince”, “Charade Of Souls”, είναι κομμάτια που ξεχωρίζουν μέσα στο δίσκο, ενώ και τα instrumental “Words Of Wisdom” και το ομώνυμο “The Legacy Of Blood”, μπορούν να σου κάνουν αυτό το “κλίκ” που χρειάζεται να υπάρχει σε ένα album. Ειδικά για το “Charade Of Souls”, πρόκειται για μία σύνθεση που αγγίζει την τελειότητα των επικών “The Clansman” και “The Sign Of The Cross”, χωρίς να θέλω να φανώ γραφικός και ιερόσυλος.

Τελικά, το “The Legacy Of Blood” είναι ένα πολύ καλό heavy metal album. Δεν ξέρω αν μπορεί να κερδίσει το σύνολο του heavy metal κοινού, μπορεί όμως σίγουρα να κερδίσει το χρόνο ακρόασης που του αναλογεί. Σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους φίλους του επικού ήχου, αν και τα πολλά instrumentals ίσως κουράσουν τους ακροατές. Μία καλή πρώτη προσπάθεια των Ιταλών metallers, που με την όρεξη για δουλειά, το πάθος και τις ικανότητές τους, μπορούν να προσβλέπουν με αισιοδοξία το μέλλον.

Facebook: https://www.facebook.com/darkpassageband/

507

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.