TRIVIUM: “In The Court Of The Dragon”

ALBUM

Είδος: Heavy metal
Δισκογραφική: Roadrunner Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 8 Οκτωβρίου 2021

Τους παρακολουθώ από την αρχή της καριέρας τους και πλέον δεν χρειάζομαι καμία τεκμηρίωση για να ισχυρίζομαι ότι είναι από τις σπουδαιότερες σύγχρονες μπάντες (που μετράει κοντά 20 χρόνια παρουσίας στα metal δρώμενα αλλά οκ, λογίζονται ότι ανήκουν στην post millenium φουρνιά συγκροτημάτων).

Δεν υπάρχει κάποια δουλειά τους που να με άφησε ασυγκίνητο και ειδικά, αν αναφερθώ στην προηγούμενη δεκαετία, οι συμπαθέστατοι Αμερικανοί παρουσίασαν διαμάντια, ολοκληρωτική μουσική που χωρίς να κάνει καμία προσπάθεια αποκοπής των επιρροών της από το ενεστωτικό γίγνεσθαι, παρουσίασε το heavy metal του αιώνα που ζούμε με ζωντάνια, απαράμιλλη τεχνική και τιμιότητα.

Κάτι που συμβαίνει και στο νέο, 10ο album “In The Court Of The Dragon”, μια δουλειά που δεν αποκλίνει εμφανώς από τα πεπραγμένα της μπάντας και που αν και δεν την χαρακτηρίζεις και ως “εξελικτικό βήμα”, εντούτοις είναι αξιοπρεπέστατη και η οποία δείχνει μια ομάδα μουσικών που τελειοποιεί το style της.

Το κιθαριστικό δίδυμο των Matt Heafy / Corey Beaulieu για μια ακόμη φορά δίνει τα ρέστα του. Φοβερές riffοσειρές και λεπτεπίλετα κλασσικίζοντα leads, φοβερό ρυθμικό δίδυμο που δηλώνουν στεντόρεια τι στόφα μουσικών είναι και κομμάτια που αν και είναι πολυσχιδή, εντούτοις έχουν μια συνεπέστατη προς την φόρμουλα κουπλέ-ρεφρέν-κλιμάκωση-solo πραγμάτωση. Φωνητικώς δε ο Heafy έχει ωριμάσει απόλυτα με θαυμάσια έκφραση στα καθαρά και οργή και δυναμικότητα στα growl μέρη του.

“A Crisis of Revelation”, “The Shadow of the Abattoir”, “Fall into Your Hands” και “From Dawn to Decadence” ανάμεσα στα υπόλοιπα “δυναμιτάκια” είναι δείγματα από ξεσηκωτική, συναρπαστική μουσική που δεν θα αφήσουν ανικανοποίητο κάποιον metaler (εκτός από ορκισμένους haters οι οποίοι χωρίς να μπουν στον κόπο να ακούσουν τις κυκλοφορίες τους, έμειναν στην πανηλίθια άποψη που εκστόμιζαν προ 20ετίας κάποιοι “φωστήρες” μονοπωλιακού λόγου, τσουβαλιάζοντάς στους στο nu metal ή στο core – πρόκειται για ολοφάνερα κουφούς “αξιολογητές” για να μην πω ότι είναι κύριοι υπεύθυνοι που μια μπαντάρα σαν τους Trivium έμεινε στα επίπεδα του underrated – τουλάχιστον στην απολίτιστη Ψαροκώσταινα).

Τέλειος smoothy ήχος, επαγγελματισμός, φοβερή τεχνική δεινότητα και ισχυρότατη μουσική ταυτότητα. Μέσα σε μια από τις πιο αδιάφορες δισκογραφικές χρονιές, το “In The Court Of The Dragon” έχει όλα τα φόντα να μπει στις top λίστες του 2021 με το σπαθί του και όχι επειδή πρέπει ντε και καλά να συμπληρωθεί η σχετική λίστα. In Trivium we trust ρε!

Facebook: https://www.facebook.com/Trivium
Official page: https://www.trivium.org/

856

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1163 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.