WITCHCRAWL: “World Without End”

EP

Οι Witchcrawl είναι νέο Ελληνικό συγκρότημα, παίζουν heavy metal και μας συστήνονται με το πρώτο τους EP “World Without End”. Αυτό το mini-album, περιέχει τέσσερα τραγούδια και διαρκεί περίπου 27 λεπτά.

Σαν συγκρότημα υπάρχουν από το 2018 και παρόλο που είναι “φρέσκια” μπάντα, απαρτίζεται από έμπειρους μουσικούς που έχουν συμμετοχές σε συγκροτήματα όπως Akrotheism, Serpent Noir και Primeval Mass. Βασικές επιρροές της μπάντας είναι οι Angel Witch, Iron Maiden, Mercyful Fate, Candlemass, Riot και Griffin, και μου θυμίζουν αρκετά τους Σουηδούς Ram. Στιχουργικά η occult θεματολογία είναι αυτή που κεντρίζει το ενδιαφέρον της μπάντας, κάτι που αποτυπώνεται τόσο στην “σκοτεινή” ατμόσφαιρα που έχουν τα τραγούδια, όσο και στο ίδιο το όνομά τους, αλλά και στο εξώφυλλο.

Η πρώτη μου επαφή με τους Witchcrawl ήταν στο “Into Battle Festival Vol. III”, με το συγκρότημα να παίζει τραγούδια από το “World Without End”. Η εντύπωσή μου τότε ήταν θετική και πλέον, που έχω το επίσημο υλικό στα χέρια μου, μπορώ να πω ότι το υλικό που θα κυκλοφορήσουν είναι αρκετά “δυνατό”. Η παραγωγή είναι όπως ταιριάζει σε τέτοιου είδους συνθέσεις, δηλαδή ο ήχος είναι “ζεστός” και κάπως “τραχύς” και βοηθάει τη μπάντα στο να περιγράψει μουσικά τα θέματα που καταπιάνεται.

Το “Aradia Violette” που είναι η εισαγωγή του EP, είναι απόσπασμα κάποιας ταινίας της θρυλικής Hammer και σε προϊδεάζει απόλυτα για το τι θα ακούσεις. Το “An Eye for an Eye” είναι ένα up tempo κομμάτι, που έχει ως θέμα την εκδίκηση και είναι αρκετά επικό. “Under a scarlet fullmoon, at the crossroad of the twelve kingdoms, the circle of the damned is closed”. Με αυτούς τους στίχους ξεκινάει το “κατάμαυρο” “World Without End”, το οποίο διαθέτει ένα αρκετά κολλητικό ρεφραίν. Η τρίτη σύνθεση του EP είναι το “Cydonia Rose”, όπου εδώ ξεχωρίζουν οι κιθάρες, και τελευταίο κομμάτι είναι το επτάλεπτο “The Doom of Hades”. Μακράν το πιο “σκοτεινό κομμάτι” του δίσκου, με τους Candlemass να αποτελούν ξεκάθαρα έμπνευση για τους Witchcrawl.

Η στιβαρότητα, το πάθος αλλά και η προσήλωση που βγάζουν οι Witchcrawl και στις τέσσερις συνθέσεις, πιστοποιούν την ποιότητα του “World Without End”. Το συγκρότημα έκανε την καλύτερη δυνατή αρχή και σίγουρα περιμένουμε από αυτούς ακόμα πιο εντυπωσιακά πράγματα στην επόμενή τους κυκλοφορία.

https://www.facebook.com/witchcrawl/

677

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.