HEART: “Fanatic”

Όσοι λατρεύουν πραγματικά τις αδερφές Ann και Nancy Wilson πρέπει να νιώθουν ικανοποιημένοι με τη νέα τους κυκλοφορία, “Fanatic”.

Ειδικά οι οπαδοί των HEART που τους έμαθαν από τα seventies και όχι από τις aor/melodic αναφορές τους, κυρίως στη δεκαετία του ’80, έχουν ένα λόγο παραπάνω να τους αρέσει το καινούργιο τους album, μιας και η συνθετική βουτιά που έκαναν στη δεκαετία που ξεκίνησαν την πορεία τους είναι έντονη.

Το πνεύμα και η αύρα των Led Zeppelin βρίσκεται διάχυτη στο δίσκο, κάτι που το διατρανώνουν συνέχεια τα τελευταία είκοσι χρόνια στις συναυλίες τους. Τραγούδια όπως τα “Mashallah”, “59 Crunch”, “Dear Old America” συν το ομότιτλο κομμάτι είναι “ποτισμένα” από τον ιδρώτα του Robert Plant και Jimmy Page χωρίς όμως να γίνονται κουραστικά και επίμονα αλλά αντιθέτως τιμούν με την ενορχήστρωση και την απόδοσή τους το μεγάλο αυτό γκρουπ.

Στα υπόλοιπα τραγούδια του “Fanatic” υπάρχει μία συναισθηματική και λυρική ατμόσφαιρα  με μπαλάντες όπως τα “Pennsylvania”, “Walkin’ Good” (ερμηνευμένο παρέα με την Καναδή Sarah McLachlan) και “Rock Deep (Vancouver)”. Στο “Corduroy Road”, η ερμηνεία της Ann Wilson κορυφώνεται και σε εκτοξεύει στους επτά ουρανούς με τα έγχορδα και τα βιολί να δημιουργούν φορτισμένες μελωδικές γραμμές. Το ηλεκτροακουστικό “Skin And Bones”  είναι αυτό που λέμε μία “απαλή ροκιά” ενώ το “A Million Miles” είναι ένα από τα καλύτερα κομμάτια του άλμπουμ αφού η έξυπνη electronica εισαγωγή του μετατρέπεται στη συνέχεια σε ένα μικρό ροκ δυναμίτη με την Ann Wilson να απογειώνει κυριολεκτικά κι αυτό το κομμάτι.

Στην ειδική έκδοση το “Fanatic” περιλαμβάνει άλλα τρία υπέροχα κομμάτια με το “Two Silver Rings” να ξεχωρίζει διότι είναι ένα μικρό ψυχεδελικό κομψοτέχνημα που σε παραπέμπει στα sixties!

Οι HEART νομίζω ότι τα κατάφεραν να κυκλοφορήσουν άλλο ένα αξιόλογο δίσκο και στα θετικά τους είναι ότι δεν στάθηκαν στις δάφνες του παρελθόντος αναμασώντας και επαναλαμβάνοντας τις παλιές τους επιτυχίες αλλά πράττουν ακριβώς εκείνο για το οποίο έχουν καθήκον δηλαδή να γράφουν συνέχεια καινούργια τραγούδια και να παίζουν όσο πιο πολύ συχνά live για τους οπαδούς τους.



516