XCEL: “Deliver This Dream”

Μια από τις πιο δυνατές επανακυκλοφορίες για τη χρονιά που μας πέρασε ήταν αυτή της Arkeyn Steel Records στο “Deliver This Dream” των Αμερικανών Xcel.

Σχηματίστηκαν πίσω στο μακρινό 1985 μετά τη διάλυση της μπάντας Wizzard. Με επιρροές από Queensryche και Iron Maiden οι Xcel κυκλοφόρησαν ένα power metal διαμαντάκι την εποχή που δεν υπήρχε καν το ιδίωμα. Βέβαια η φτηνή παραγωγή που διακρίνει το πρωτότυπο, ήταν χαρακτηριστική στον ήχο στις περισσότερες άλλωστε από τις μπάντες που μεγαλούργησαν στην χρυσή του US metal εποχή.

Με την φροντίδα της Arkeyn Steel οι αυθεντικές ταινίες πέρασαν από ψηφιακή επεξεργασία και το album ανέκτησε ένα μεγάλο μέρος από την ηχητική “αξιοπρέπεια” που του έλειπε από την αρχική ηχογράφηση στα Triplex στούντιο του Port Arthur το οποίο ειδικευόταν κυρίως σε country μουσικές. Σε συνδυασμό με τα 2 επιπλέον κομμάτια που είχαν κυκλοφορήσει στο 7ιντσο single τους (Teaser/ The Last Ride Of Ichabod Crane) και που περιέχονται σε αυτή την επανακυκλοφορία, καθώς και με το πλήθος αδημοσίευτων φωτογραφιών που αυτή περιλαμβάνει, η Ελληνική εταιρεία μας δίνει ένα πολύ τίμιο πακέτο, ειδικά σε σύγκριση με την αρχική ανεξάρτητη κυκλοφορία των Xcel.

Και μια μπάντα που έπαιζε, αλλά και έδειχνε όπως οι πρώιμοι Queensryche δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από το δαιμόνιο δίδυμο Αθανασόγλου – Παπαδάκη (Arkeyn Steel Recs). 1000 κόπιες για 2000 τυχερά αυτιά με αρκετές από αυτές να έχουν ήδη εξαφανιστεί. Αυτό που δεν θα εξαφανιστεί ποτέ είναι η μουσική αξία από μπάντες όπως οι Xcel που διαχρονικά θα μας κρατούν συντροφιά.

488