Help! A Beatles Tribute (30/09/2017) Kύτταρο

Μπαίνοντας στο Κύτταρο, τα περίπου δέκα τραπέζια που είχαν τοποθετηθεί, το έκαναν να μοιάζει πολύ πιο μικρό από όσο είναι.

Λίγα λεπτά πριν τις δέκα θα κάνουν την εμφάνιση τους οι Help! A Beatles Tribute.

Το κοινό σε καμία περίπτωση δεν έχει γεμίσει το χώρο… Θα ξεκινήσουν με “Hard Day’s Night”, “I Fell Fine”, “Ticket To Ride” “Love Me Do”, “8 Days a Week” και “Please Please Me”.  Όπως είναι λογικό, έχουν ξεσηκώσει τις χαρακτηρηστικές κινήσεις των “σκαθαριών όπως  και το ντύσιμο τους, προσπαθώντας όσο καλύτερα μπορούν να πλησιάσουν και το παίξιμο του εμβληματικού συγκροτήματος.

Η προσπάθεια αυτή είναι αρκετά τίμια, ειδικά στα πιο ποπ/ rock n’ roll κομμάτια και στις μπαλάντες των Beatles. Αντιθέτως αποφέυχθηκαν τα πιο ψυχεδελικά τους, εκτός ολίγων εξαιρέσεων που θα ακολουθούσαν αργότερα, καθώς είναι πολύ δύσκολο να παιχτούν live.

Θα δωθεί συνέχεια με “All My Loving”, “I Saw Her Standing There”, “Work It Out”, “The Night Before”, “From Me To You” και “Mr. Postman”. O κόσμος, ο οποίος είναι αρκετά ετερόκλητος, δεν έχει βοηθήσει ώστε να δημιουργηθεί “συναυλικακή” ατμόσμφαιρα.

Τη μεγαλύτερη προσπάθεια κάνει μία παρέα νεαρών κοριτσιών οι οποίες, κρίνοντας απο τις τσιρίδες τους, αν έβλεπαν τους πραγματικούς Beatles θα πάθαιναν ανεύρυσμα. Ό,τι μπορούσε έκανε κι ένας πολύ συμπαθητικός κύριος ο οποίος σε κάθε παύση ούρλιαζε εκπληκτικά ευφυολογήματα προς την μπάντα και δεν αποθαρρύνθηκε ποτέ από την έλλειψη απάντησης από μέρους τους.

“Rock n’ Roll Over”, “Yellow Submarine”, “Can’t Buy Me Love”, “I Want to Hold Your Hand” και “Long Tall Sally”, πριν οι Αμερικανοσλοβένοι μας ανακοινώσουν πως θα κάνουν ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα. Θα επιστρέψουν δέκα λεπτά αργότερα με νέα σακάκια, αλλάζοντας από τα κλασικά μαύρα σε γκρι.

Θα παίξουν το κομμάτι από το οποίο πήραν και το όνομά τους (“Help”) και θα ακολουθήσουν τα “Day Tripper”, “Drive My Car”, “Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band”, “With a Little Help From My Friends”, “Get Back” και “Paperback Writer”. Αφού εκθειάσουν τη μουσική ικανότητα του G.Harrison η οποία πολλές φορές έμενε στη σκιά των δίδυμων πύργων Lennon – McCartney, θα παίξουν το πολύ αγαπημένο “Here Comes The Sun”.

Διασκεδαστικό ήταν ένα conga line που δημιουργήθηκε μετά από προτροπή του “McCartney” κατά τη διάρκεια του “Ob-La-Di, Ob-La-Da”. Παρότρυνση για συμμετοχή υπήρξε και στα επόμενα “She Loves You”, “Let It Be”, “All You Need Is Love” και  “Hey Jude”. Με “Twist and Shout” θα αποχωρήσουν για κάτι περισσότερο απο 20 δευτερόλεπτα και θα επιστρέψουν για encore με το “Yesterday”, το πολύ ωραία παιγμένο “Don’t Let Me Down”  κι οριστικό αντίο με το “I’m Down”.

Οι Help!  ήταν καλοί. Δε θα τους μπερδέψεις ποτέ με τους ορίτζιναλ αλλά ήταν αξιοπρεπείς. Θα ήθελα μερικά ακόμα κομμάτια από τη δεύτερη, πιο “ώριμη” εποχή των Beatles, αλλά καταλαβαίνω τη δυσκολία του να γίνει αυτό. To μεγάλο αρνητικό ήταν πως η βραδιά έφερνε περισσότερο σε τελετή αποφοίτησης/prom night σε χάι σκουλ του Αμέρικα, παρά σε live με 20 ευρώ εισιτήριο.

photos: Βασιλική Παναγοπούλου

447

Avatar photo
About Σόλωνας Εσκενάζης 90 Articles
Γεννημένος το '90, μελαχρινός, ψηλός, καστανά μάτια α σορι δεν είναι Τιντερ εδώ. Η μεγάλη αγάπη είναι το πανκ και τα παρακλάδια του αλλά χωρίς παρωπιδισμους, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα (αρκεί να είναι νόστιμη), less is more και η καλή η μπάντα απ' το live φαίνεται.