Wrathblade, Convixion, Sacral Rage (15/12/13) Κύτταρο

Την Κυριακή 15 Δεκέμβρη, οι Wrathblade γιόρτασαν τα δέκατα γενέθλια της μπάντας, αλλά και την κυκλοφορία του split “Alive Aftershock” με τους Convixion, σε ένα επετειακό live γεμάτο από αγνό heavy metal συναίσθημα.

Τη βραδιά άνοιξαν οι νεότεροι της παρέας Sacral Rage, ένα απ’ τα πιο ελπιδοφόρα σχήματα της ελληνικής metal σκηνής. Οι Sacral Rage απογείωσαν το υλικό του EP τους “Deadly Bits of Iron Fragments” σε μια φοβερή εμφάνιση όπου η U.S. power metal riffολογία παντρεύτηκε άψογα με τον techno-thrash παροξυσμό.

Ο υποδειγματικός ήχος του μαγαζιού ανέδειξε τις πάρα πολύ καλές συνθέσεις των Sacral Rage, οι οποίοι με τον αέρα τους γέμιζαν τη σκηνή και κέρδισαν εύκολα τις εντυπώσεις. Να σημειωθεί πως έπαιξαν και μια φοβερή διασκευή στο “Phantasmagoria” των Annihilator.

Σειρά είχαν οι παλαβοί Convixion των οποίων κάθε εμφάνιση είναι ένα πραγματικό πάρτι! Οι τύποι δίνουν πάντα τον καλύτερό τους εαυτό και φαίνεται πως απολαμβάνουν αυτό που κάνουν σε τέτοιο βαθμό, που ακόμα κι αν πιστεύω πως σηκώνουν βελτίωση σε αρκετούς τομείς, δεν μπορώ παρά να δώσω το respect για το πάθος με το οποίο αντιμετωπίζουν το υλικό τους.

Με πολύ καλύτερο ήχο απ’ την τελευταία τους εμφάνιση και με τους φίλους τους πάντα στο πλευρό τους, οι Convixion έπαιξαν παλιότερα και πιο νέα κομμάτια, καθώς και την διασκευή στο “I’m Alive” τον Cirith Ungol που είναι γνωστό πως λατρεύουν, και άναψαν τα αίματα για τους headliners της βραδιάς…

Οι Wrathblade μετά από δέκα χρόνια παρουσίας στον πολύπαθο χώρο του epic metal, θεωρούνται σημαντικό σχήμα απ’ τους εγχώριους, και όχι μόνο, μυημένους στον συγκεκριμένο ήχο. Το σχήμα μας παρουσίασε κομμάτια απ’ όλη τη μέχρι τώρα πορεία του, αλλά και τη διασκευή στο “After Shock” των Manilla Road που έφεραν τόσο κοντά στον ήχο τους ώστε αυτό ακούστηκε σαν δικό τους κομμάτι.

Ο ήχος και ο κόσμος ήταν με το μέρος τους και οι Wrathblade με τη σειρά τους, κεφάτοι, αρκετά δεμένοι και με την πολύ ιδιαίτερη, σχεδόν “love-it-or-hate-it”, φωνή του Νίκου Βαρσάμη, απέδωσαν τίμια το υλικό τους και εισέπραξαν το ζεστό χειροκρότημα και τις ευχές όλων μας για το μέλλον.

Μετά το τέλος του set των Wrathblade, η γιορτινή διάθεση της βραδιάς επέβαλε μια ξεχωριστή έκπληξη σαν κλείσιμο. Έτσι, μέλη απ’ όλα τα συγκροτήματα αλλά και απ’ τους σεσημασμένους Steamroller Assault, ανέβηκαν στη σκηνή σε διάφορους συνδυασμούς, για να μας παρουσιάσουν ένα ποτ-πουρί διασκευών και τζαμαρίσματος, όπου και ακούσαμε μισο-προβαρισμένες αλλά ψυχωμένες εκτελέσεις σε κομμάτια των Raven, Candlemass και Agent Steel μεταξύ άλλων. Δυστυχώς η ώρα είχε περάσει κι έπρεπε να αποχωρήσω, όμως κάτι μου λέει πως η γιορτή στο Κύτταρο συνεχίζεται ακόμα!

410