BAPTISM: “V: The Devil’s Fire”

Οι Baptism είναι το βασικό black metal γκρουπ του Lord Sargofagian ο οποίος έχει περάσει από το μεγαλύτερο μέρος της Φινλανδικής σκηνής είτε σαν μέλος συγκροτήματος είτε σαν session/live μουσικός οπότε καταλαβαίνετε κατευθείαν περί τίνος πρόκειται.

Όπως και οι προηγούμενες κυκλοφορίες του, το “V: The Devil’s Fire” είναι αγνό Φινλανδικό παλιομοδίτικο μαυρομέταλλο, με blast beat, μελωδικά tremolo riff, σκόρπια ατμοσφαιρικά σημεία με καθαρά φωνητικά και τους γνωστούς ύμνους στον κερασφόρο κομπλέ με γραφικό εξώφυλλο.

Δεν είναι κάτι πρωτότυπο ούτε κάτι πολύ ακραίο, σίγουρα δεν είναι τόσο επιθετικό όσο οι πρόσφατες κυκλοφορίες των Horna και Behexen στους οποίους συμμετείχε ο LS σαν βοηθητικό μέλος, είναι όμως άνω του μέτριου και θα ικανοποιήσει οπαδούς του ιδιώματος που αρέσκονται στην πιο κλασσική σχολή των Sargeist οπότε οι ενδιαφερόμενοι ας ρίξουν την αυτιά τους.

445

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.