BLACKSHINE: “Soul Confusion”

Οι Σουηδοί thrash n’ rollers υπάρχουν ως Blackshine από το 1994, ενώ από το 1988 έως το 1993 ονομάζονταν Hetsheads. Παρόλα τα χρόνια που κουβαλάνε έχουν κυκλοφορήσει ως σήμερα μόλις 4 album συμπεριλαμβανομένου και του φετινού “Soul Confusion”.

Μετά τη χρεωκοπία της εταιρείας στην οποία βρίσκονταν (Dockyard 1) οι Blackshine αποφασίζουν και υλοποιούν μια αυτοχρηματοδοτούμενη κυκλοφορία.

Από την αυθεντική σύνθεση της μπάντας έχουν απομείνει ο Anders Strokirk (κιθάρα/φωνή) και ο Fred Cardona (μπάσο), ενώ συνοδοιπόροι από το 2009 είναι οι Albin Andersson (2η κιθάρα) και Martin Karlsson (drums). Η μπάντα ακούγεται αρκετά πιο “βαριά” από ότι στα προηγούμενα 3 album της και αν θα έπρεπε να δώσω ένα ηχητικό στίγμα στον ανυποψίαστο ακροατή θα έλεγα ότι ακούγονται σαν το μπάσταρδο παιδί από την συνουσία των Grip Inc με τους Sentenced. Δυστυχώς όμως έχουν να φάνε ακόμη πολλά καρβέλια για να καταφέρουν να φτάσουν τις μπάντες που προανέφερα. Αν και τα riff πάνε και έρχονται, το album ξεκινάει και τελειώνει χωρίς να σου αφήνει πολλά πράγματα να πιαστείς, ή να θυμάσαι ενώ παραδόξως περνάς καλά καθ όλη την ακρόαση.

Η παραγωγή είναι δυνατή και με όγκο και προσθέτει θετικά στην γενική εικόνα της δισκογραφικής δουλειάς των Σουηδών. Χωρίς να είμαι βέβαιος αν το “Soul Confusion” καταφέρνει να ξεπεράσει κάποιον από τους 3 προκατόχους του, μπορώ να πω με σιγουριά πως είναι μια δουλειά που ακούγεται τουλάχιστον ευχάριστα και έχει αρκετές στιγμές που ξεφεύγει από την μετριότητα, χωρίς αυτές να είναι ικανές να το κάνουν να ξεχωρίσει. Αν είστε νέος στον ήχο της μπάντας ξεκινήστε με κάποια από τις προηγούμενες δουλειές τους. Για αρρωστάκια με τον ήχο των Sentenced (όπως άλλωστε και ο υποφαινόμενος) θα έλεγα ότι η ακρόαση κρίνεται τουλάχιστον απαραίτητη…

362