ICE WAR: “Manifest Destiny”

Heavy/Speed metal και Καναδάς, τείνουν να γίνουν αλληλένδετες έννοιες. Μπάντες όπως οι Cauldron, Skull Fist, Exciter και άλλες πολλές, έρχονται να υποστηρίξουν αυτή την άποψη, δημιουργώντας την ιδέα ότι ο Καναδάς είναι, πλέον, η μητέρα πατρίδα του είδους. Οι Ice War, πιο συγκεκριμένα το σόλο project του Jo Capitalicide, με το νέο άλμπουμ “Manifest Destiny”, τεκμηριώνουν ακόμα περισσότερο την άποψη αυτή.

Η μπάντα υπάρχει από το 2011, υπό το όνομα Iron Dogs, όμως μόλις το 2015 μετονομάστηκε σε Ice War. Έχει κυκλοφορήσει κάποια single και demo, μέσα στο 2015-2016, για να έρθει η πρώτη full length δουλειά τους, το 2017. Ο Jo, όντας ανήσυχος μουσικά άνθρωπος, ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το δεύτερο άλμπουμ της μπάντας , μέσα στο 2018.

Ο ήχος των Ice War, σε ταξιδεύει πίσω, στην αρχή του κινήματος NWOBHM, στις δεκαετίες του ’70 και ’80. Χωρίς νέες ιδέες, παρά μόνο την προσήλωση του Jo σε αυτό το κίνημα, δημιούργησε το “Manifest Destiny”.

Η αρχή γίνεται με το “No Way Of Turning Back”, με το χαρακτηριστικό ήχο των ‘70s-‘80s, να κάνει την εμφάνισή του. Ωραίο riff, έξυπνη σύνθεση, είναι κάποια από τα ατού του τραγουδιού. Δεύτερο κομμάτι, το ομώνυμο “Manifest Destiny”, με πιο speed ρυθμό, βάζοντας μας στο ύφος του άλμπουμ. Ακολουθεί το “I Would Die For You”, ένα πιο αργό τραγούδι, αλλά στο γενικότερο ηχητικό ύφος του δίσκου. Ένα από τα καλύτερα τραγούδια του άλμπουμ , το “Edge Of The World”, ακούγεται στη συνέχεια. Ωραίος στίχος, εξαιρετικό riff και σόλο, συνθέτουν ένα δυνατό κομμάτι.

Η αισθητική του πρώιμου NWOBHM,κάνει την εμφάνισή της με το “Light Shine On”, για να έρθει το “Ride Alone”, να μας παρασύρει με την ενέργεια και το heavy/speed ρυθμό του. Ακολουθεί ένα τυπικό NWOBHM κομμάτι των ‘70s-‘80s, το “I Have No Name”, και το άλμπουμ κλείνει με το επικό “The Labyrinth”, ένα εξαιρετικό heavy/speed κομμάτι, με έξυπνο στίχο και τρομερό riff.

Σίγουρα μία ποιοτική δουλειά, για τις δεκαετίες του ’70 και ’80 και τους φίλους του είδους. Η έλλειψη φρέσκων ιδεών όμως, δε του δίνει τη δυνατότητα να ακουστεί από το ευρύ κοινό του metal. Αλλά από την άλλη, οι μεταλλάδες έχουν αποδείξει ότι όσο πιο cult, τόσο πιο πορωτικό. Ο χρόνος θα δείξει…

537

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.