DEATH WOLF: “III-Ostergotland”

Το ότι έχει δώσει πολλά η Σουηδία στο crust είναι γνωστό.

Λες απλά Anticimex ή Wolfbrigade, Disfear ή Skitsystem και παίρνεις ιδέα το πως το punk συναντάει το metal με τρόπο μοναδικό.

Όπως είχε πει και ο φίλτατος Στέφανος Στεφανόπουλος, αν οι Danzig υπήρχαν ακόμη, κάπως έτσι θα έπαιζαν.

Έχοντας βγάλει δυο δισκάρες φτάνουμε στο τρίτο “III-Ostergotland”. Οι Death Wolf συνεχίζουν να τιμούν τις crust punk καταβολές τους, κρατούν το horror των Misfits και μπαίνουν ακόμα πιο βαθιά στα μεταλλικά τους νερά.

Το ομώνυμο “Östergötland” (γεωγραφικό διαμέρισμα ακριβώς νότια της Στοκχόλμης) δείχνει μια σκοτεινή ήρεμη και συναισθηματική πλευρά των Death Wolf που δεν είχε συναντηθεί νωρίτερα, και είναι μάλιστα το πιο ενδιαφέρον κομμάτι του δίσκου.

Ένα ακόμα όμορφο δημιούργημα που πάει παρακάτω τη μουσική τους και δημιουργεί ένα μοναδικό προσωπικό ήχο. Χάνοντας λίγο την punk επαναστατικότητα τους, την αγκαλιάζουν με ένα goth metal πάθος γεμάτο τρομακτικές στιγμές.

Ένα από τα καλύτερα συγκροτήματα του ιδιώματος την τελευταία δεκαετία.

458

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.