PREY FOR NOTHING: “Against All Good And Evil”

Η δεύτερη ολοκληρωμένη δουλειά των Ισραηλινών death metallers Prey For Nothing με τίτλο Against All Good And Evil” είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα χαμόγελο στο πρόσωπο μου κατά την διάρκεια της ακρόασης του δίσκου. Δεν είναι δα και πολύ εύκολο να παίξεις prog-death χωρίς να καταντάς κουραστικός ή αδιάφορος. Και οι Prey For Nothing σε καμία περίπτωση δεν σε κουράζουν άλλα ούτε σε αφήνουν αδιάφορο με την μουσική τους.

Συνδυάζοντάς κλασικό progressive death με πολλές μελωδίες αλλά και πιο brutal ξεσπάσματα καταφέρνουν να δημιουργήσουν ένα δίσκο τόσο πολύπλοκο αλλά και τόσο απλό και ελκυστικό την ίδια στιγμή που πραγματικά αξίζει το χειροκρότημα μας. Εντάξει, δεν είναι όλα τόσο ρόδινα μια και πολλά riffs και μελωδίες θα θυμίσουν σημεία από άλλες μπάντες σε αρκετά έντονο βαθμό, αλλά κανείς δεν είναι τέλειος στην τελική. Αυτό που πραγματικά με εντυπωσίασε, πέρα από τις αξιόλογες συνθέσεις στο σύνολο του δίσκου, είναι το πάντρεμα του καινούργιου ήχου με τον πιο παλιομοδίτικο καθώς και το ότι συνδυάζουν τόσα πολλά πράγματα, ήχους και στυλ που δεν ξέρεις τι σε περιμένει κάθε στιγμή.

Επιρροές κυρίως από Death και At The Gates κάνουν την εμφάνιση από τα πρώτα λεπτά του δίσκου αν και όταν ξεκίνησε ο δίσκος νόμιζα πως άκουγα μια καινούργια δουλεία των Kreator. Μια άλλη μπάντα που σου έρχεται στο μυαλό είναι οι Testament και σίγουρα οι παλαιότερες κυκλοφορίες των In Flames. Αυτά και πολλά ακόμα ποτισμένα με μοντέρνα riffs, thrash-tempos, extra-brutal περάσματα και πλουραλισμό στα φωνητικά, συνθέτουν εν ολίγoις το “Against All Good And Evil”. Δεν θα χρειαστεί πιστεύω να προτείνω κάποια συγκεκριμένα κομμάτια μια και όλος ο δίσκος περιέχει αξιόλογες συνθέσεις και είμαι σίγουρος ότι όποιο κομμάτι και να διαλέξετε να ακούσετε πρώτα θα σαν κεντρίσει το ενδιαφέρον για να ακούσετε και τα υπόλοιπα.

Πολλά συγχαρητήρια λοιπόν από τη μεριά μου για μια τόσο ελπιδοφόρα μπάντα όπως οι Prey For Nothing, που με την καινούργια τους δισκογραφική δουλειά, αν και τελευταία στιγμή, θα είναι σίγουρα μέσα στις προτάσεις μου με τις καλύτερες κυκλοφορίες του 2011.


383

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.