ROTTING CHRIST: “Their Greatest Spells”

Παρόλο που είναι δύσκολο να συγκεντρωθεί μέσα σε δυο CD μια καριέρα 12 δίσκων και πολλών άλλων κυκλοφοριών, η Season of Mist κατάφερε με τη βοήθεια του Σάκη Τόλη να κυκλοφορήσει μια συλλογή που περιέχει πολλές από τις επιτυχίες που έκαναν γνωστή τη μπάντα σε κάθε εποχή, αλλά και άλλα τραγούδια τα οποία δεν έχουν γνωρίσει την επιτυχία που τους άξιζε όπως είναι τα Art Of Sin, Dying, Astral Embodiment (το οποίο υπάρχει μόνο σαν μπόνους στην βραζιλιάνικη έκδοση του Genesis).

Έχει δοθεί  ιδιαίτερη βάση στις τελευταίες κυκλοφορίες αφού μπορεί οι Rotting Christ να είναι μια μπάντα που ξεκίνησε το 1988 αλλά σήμερα γνωρίζει τη μεγαλύτερη επιτυχία της, έτσι ο ακροατής μπορεί να συνδεθεί πιο άμεσα με την τρέχουσα πορεία του συγκροτήματος και να είναι προετοιμασμένος επαρκώς για κάποια ζωντανή τους εμφάνιση, έτσι μπορεί να λειτουργήσει σαν μια εισαγωγική κυκλοφορία σε όσους έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με τη μουσική των Rotting Christ.

Το νέο κομμάτι I Will Not Serve, δεν είναι από τις καλύτερες στιγμές της μπάντας αλλά ολοκληρώνει το δεύτερο CD σαν ένα τραγούδι – περίληψη και κάλλιστα θα μπορούσε να  περιλαμβάνεται μέσα στο τελευταίο CD, “Rituals”, από άποψη συνθετικής αισθητικής και ατμόσφαιρας.

Ως σύνολο, είναι μια χορταστική συλλογή γιατί έχει μεγάλη διάρκεια και καλύπτει σχεδόν όλες τις εποχές. Συναντούμε αντιπροσωπευτικά κομμάτια κατά τη διάρκεια της πορείας του συγκροτήματος και φυσικά είναι μια συλλογή με συλλεκτική αξία για κάποιον που θέλει να είναι πλήρης η δισκοθήκη του. 

569