ΗΛΕΚΤΡΟΝ: “ΗΛΕΚΤΡΟΝ”

Πολύ καλή η πρώτη δισκογραφική απόπειρα των ΗΛΕΚΤΡΟΝ που κυκλοφορεί απο τη ROCKTOWER records. Ο δίσκος ανοίγει με το πολύ καλό κομμάτι ‘Αιώνια Έφηβη’, το οποίο πρόκειται για ένα τραγούδι βγαλμένο απο τα 80ς , με φοβερη εισαγωγή και στοιχεία που θα σας θυμίσουν σίγουρα Παύλο Σιδηρόπουλο!

Το κομμάτι ‘Είμαι εδώ’ έχει δεχτεί αρκετό air playing από ραδιόφωνα της Αθήνας και κινείται στο ίδιο μοτίβο ηχητικά όπως και τα υπόλοιπα του δίσκου με τις επιρροές απο De Facto, ΕΝΔΕΛΕΧΕΙΑ, ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ, λίγο ΔΙΑΦΑΝΑ ΚΡΙΝΗ και ελάχιστες αναφορές στο στυλ του Παύλου Σιδηρόπουλου να είναι σαφώς εμφανείς.

Άξια αναφοράς η μπαλάντα ‘Περνάνε Τα Χρόνια’ , τα ‘Μεσημέρι’ και ‘Πλαγιά του κόσμου’ , το funny bitατο αλα 70ς ‘Έχω πάθει ζημιά’ και το κομμάτι ‘Υπάρχουν Λέξεις’ το οποίο μαζί με το ‘Αιώνια Έφηβη’ πιστεύω πως είναι τα κορυφαία του δίσκου καθώς το ‘αλα Παύλος Σιδηρόπουλος ύφος’ στη σύνθεση των κομματιών τους ταιριάζει καλύτερα. Το CD κλείνει με δύο bonus tracks , live εκτελέσεις των κομματιών ‘Αιώνια Έφηβη’ και ‘Υπαρχουν Λέξεις’ , τα οποία είχαν ηχογραφηθεί live στο ‘ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΡΟΔΟΥ’. Η παραγωγή είναι πολυ καλή –αν και σίγουρα θα μπορούσε να ήταν καλύτερη- ,με τον ήχο να κινείται στα ίδια καλά επίπεδα όπως άλλωστε και στα live τους , οπού οι τύποι έχουν απίστευτο ήχο κάτι που σπανίζει από τα γκρουπς στην Ελλάδα. Δεμένο tracklisting και συμπαγής συνθετικά δίσκος από μία δεμένη μπάντα που σίγουρα πρέπει να ακούσετε και live.

Παναγιώτης Κιρτσέλης

350