KONQUEST: “Time And Tyranny”

ALBUM

Είδος: Heavy Metal
Εταιρία: No Remorse Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 14 Οκτωβρίου 2022

Το πρώτο album των Konquest από την Ιταλία, “The Night Goes On” στις αρχές του 2021, με είχε ενθουσιάσει με την αμεσότητα, τον αυθορμητισμό, τους πιασάρικους ρυθμούς και φυσικά τον ήχο -σε παραγωγή και ύφος- στα πρότυπα των Σουηδών θρύλων Heavy Load. Η ομοιότητα ήταν εμφανής από την πρώτη στιγμή. Αυτό βέβαια μόνο χαρά προκάλεσε, καθώς ποιος δεν θα ήθελε οι μοναδικοί Heavy Load να είχαν μεγαλύτερη δισκογραφική ζωή πέρα από τα 3 albums την περίοδο 1978-1983.

Ορθώς θα αναρωτηθείτε αν άλλαξε κάτι από το περσινό ντεμπούτο των Konquest και τι παρουσιάζουν στο δεύτερο album “Time And Tyranny”. Καταρχήν, και τα δυο albums αποτελούνται από 8 κομμάτια με διάρκεια γύρω στα 35 λεπτά. Ακριβώς όσο χρειάζεστε για να περάσετε καλά και να πατήσετε αμέσως repeat, χωρίς να αισθανθείτε ότι υπάρχει ξεχείλωμα έναντι ουσίας. Τα χαρακτηριστικά, λοιπόν, που καθιστούν το “Time And Tyranny” ακόμα καλύτερο είναι ότι οι ρυθμοί και οι μελωδίες έχουν γραφτεί με σαφώς πιο ευφάνταστο τρόπο. Χωρίς να χάνουν το Heavy Load vibe τους, το οποίο εξακολουθεί να κυριαρχεί, ακούγονται πλέον πιο ώριμοι και πιο σίγουροι τόσο σε θέμα συνθέσεων όσο και απόδοσης. Η παραγωγή δίνει τη δυνατότητα στα κομμάτια να αναπνέουν και στις κιθαριστικές φράσεις να αναπτύσσονται με άνεση.

Μετά την καλπάζουσα εισαγωγή “Relativity”, έρχεται η τριάδα “Time And Tyranny” – “Something In The Dark” – “The Light That Fades Again”, όπου η αίσθηση ελευθερίας και αποφασιστικότητας αφήνει το αποτύπωμά της με κιθαριστικά riffs και leads που τραγουδιούνται. Το riff του “A Place I Call Home” ίσως θυμίσει το αντίστοιχο στο “Light A Fire” του Chris de Burgh (ή αλλιώς στο “Δεν Υπάρχω” του Βασίλη Παπακωνσταντίνου για τους περισσότερους Έλληνες ακροατές) και εξελίσσεται στο προσωπικά αγαπημένο τραγούδι. Άμεσα κολλητικό είναι και το εναρκτήριο riff του “The Traveller”, που ακολουθείται από στακάτο παίξιμο μέχρι να έρθει ένα όμορφο solo στη μέση του κομματιού. Οι Konquest κρατάνε την πιο εντυπωσιακή σύνθεσή τους για το τέλος. Το φωτεινό λεπτό του “Enter The Warrior” εισάγει τον ακροατή στο μεγαλειώδες 8-λεπτο “Warrior From A Future World”. Επικό mid-tempo, αργό πέρασμα και γκάζια με riffs και leads που κλείνουν το μάτι στους πρώιμους Iron Maiden, στους Thin Lizzy και στους Ashbury.

Έχοντας κερδίσει την αμέριστη συμπάθειά μου, περιμένω με πολύ ενδιαφέρον να δω σε ποια κατεύθυνση θα κινηθεί το τρίτο και κρισιμότερο album τους. Έχουν τις κατάλληλες πρώτες ύλες έμπνευσης και εμφανές ταλέντο στην τραγουδοποιία, ώστε την επόμενη φορά να τολμήσουν εκείνο το βήμα παραπάνω που θα τους ανεξαρτητοποιήσει από τους μουσικούς ήρωές τους και θα μπορούμε πλέον να μιλάμε για ”Konquest ύφος”.

Spotify: https://open.spotify.com/album/22aidiPsScYQsOycqSDkeV
Instagram: https://www.instagram.com/konquest/

702

Avatar photo
About Αλέξανδρος Αντωνιάδης 10 Articles
Θεσσαλονίκη 1988-2013, Στοκχόλμη 2013-2017, Πόρτο 2017-σήμερα. Οπουδήποτε στον πλανήτη, ανέκαθεν το τρίπτυχο ήταν το εξής: Αστροφυσική, Μέταλ, Μπάσκετ. Ο ήχος του αυθεντικού ατσαλιού αποτελεί το ιδανικό soundtrack της ζωής για να συνοδεύει είτε την ανάλυση αστέρων, είτε το ταξίδι προς το επόμενο μεγάλο φεστιβάλ, είτε το παιχνίδι στο πλησιέστερο γήπεδο ανά την Ευρώπη. Όπως έχει πει άλλωστε και ο μεγάλος Kai Hansen: it's a Heavy Metal Universe!