SOLARMONKEYS: “Payblack”

Περίεργο όνομα, έξυπνος τίτλος, καλή μουσική και το εξώφυλλο να θυμίζει τους Truckfighters στο album “Phi” με τη διαφορά ότι τα δικά μας μάτια είναι ορθάνοιχτα.

Παίρναμε γεύσεις του τι μέλλει γενέσθαι, καιρό τώρα, με διάφορα video clip, live ακουστικά και μη, περιμένοντας να ακούσουμε κάτι ολοκληρωμένο. Ήρθε λοιπόν, η ώρα του “Payblack”.

Οι μπασογραμμές φαίνεται να κυριαρχούν (βλ. “Glass Giant”) με μια φωνή από εκείνες που σε κάνουν να ξεχνάς την ελληνική καταγωγή και ύφος αμερικάνικου σύγχρονου Hard Rock, τύπου Black Stone Cherry και Alter Bridge. H παραγωγή σε πολύ υψηλά επίπεδα, παράλληλα με την μουσική δεινότητα των μελών της μπάντας. Από την αρχή φορτωμένο με radio friendly κομμάτια σαν τα “Don’t Bother”, “Glass Giant” (άτσα και πιανάκι) και μια γενικότερη 90’s εναλλακτική ατμόσφαιρα περασμένη από τωρινά φίλτρα που κάνουν φρεσκότερο τον αναπαλαιωμένο ήχο των Solarmonkeys.

Αν σου αρέσουν τα προαναφερθέντα συγκροτήματα, καθώς και οι Screaming Trees, Days of the new και οι Alice in Chains στα λιγότερα γκαζιάρικα τους, τότε βρήκατε ένα νέο γκρουπ να ακολουθήσετε στα εγχώρια μονοπάτια!

Αξίζουν την προσοχή σας το δίχως άλλο!

Υ.Γ. Τι ωραίες κιθαριές στο τέλος του “Inside your Head”. Ακούστε παρακάτω αφού το συγκρότημα μας δίνει την ευκαιρία να ακούσουμε το “Payblack” στο YouTube!

504

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.