CONSPIRANOIA: “Spiritual Complexity”

Βλέποντας το όνομα τους, το μυαλό μου ταξίδεψε στη Σκανδιναβία και στις death σκηνές της, όπου η συνένωση λέξεων παίζει πολύ συχνά στα ονόματα των συγκροτημάτων.

Οι Cospiranoia (conspiracy και paranoia) είναι από την κοντινή μας Σαλαμίνα και απαρτίζεται από 5 μουσικούς, που με αυτό το EP, που τιτλοφορείται ”Spiritual Complexity”, το οποίο ο καθένας μας μπορεί να κατεβάζει ελεύθερα από το διαδίκτυο (http://soundcloud.com/conspiranoia).

Το γκρουπ μας παρουσιάζει μια δουλειά τίγκα στα τεχνικά σημεία, είτε death είτε λίγο πιο heavy, που κατά περιόδους Nevermore-ίζουν, και μας κάνει για μια ακόμη φορά να φωνάξουμε στον κόσμο, ότι υπάρχουν Έλληνες μουσικοί που δουλεύουν σκληρά.

Ηχογραφημένο στο home studio τους, είναι πολύ καθαρό για να μην είναι επαγγελματικό και θα περιμένω, πως και πως, επόμενη δουλειά τους δουλεμένη σε κάποιο studio, υπό την καθοδήγηση κάποιου παραγωγού-μανούλας.

Φωνητικά άλλοτε καθαρά, άλλοτε στριγγλίζοντα που όχι μόνο δεν ενοχλούν αλλά είναι μάλιστα, και αυτό που πρέπει, κιθάρα και μπάσο σε ρυθμούς ξέφρενους και progressive tempos, τύμπανα που ίσως να θέλανε λίγο καλύτερο ήχο, αλλά σίγουρα όμορφα, και πλήκτρα που κάπου κάπου δίνουν και μια σκοτεινή ατμόσφαιρα.

Το 8λεπτο “Erroneous” εκπληκτικό, θα ξανακούσω αρκετές φορές το “False Euphoria” και έκπληξη η εισαγωγή του “Hope (What Matters)”, που έρχεται από το ντοκιμαντέρ Zeitgeist.

Καλωσήρθατε, Conspiranoia, και εύχομαι να σας αφήσει το κύκλωμα να διαπρέψετε, μιας και από ότι φαίνεται το αξίζετε! Ελάτε να στηρίξουμε τέτοιες προσπάθειες!

ΥΓ Για κάποιο λόγο, μου ήρθαν στο μυαλό οι θεοί Atheist!

488

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.