FORTUNATO: “Insurgency”

ALBUM

Είδος: Heavy metal
Δισκογραφική: Rock City Music Label
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 14 Μαΐου 2021

Οι Fortunato είναι ένα συγκρότημα από τη Λυών, δημιουργήθηκαν το 2012 από τον βετεράνο μπασίστα-τραγουδιστή Markus Fortunato και φέτος κυκλοφορούν το τρίτο τους δίσκο “Insurgency”. Μαζί του στα τύμπανα ο, επί χρόνια, συνεργάτης του David Amore και στις κιθάρες ο Seb Vallée.

Οι Γάλλοι και σε αυτόν τον τρίτο δίσκο, συνεχίζουν σε αυτό το νεοκλασικό στυλ που τους ταιριάζει αρκετά. Αρκετά μουσικά θέματα έχουν εμπνευστεί από κλασικούς συνθέτες, χωρίς όμως να γίνεται κατάχρηση και να κουράζουν τον ακροατή και ακόμα ανάμεσα στις συνθέσεις υπάρχουν μικρά καταπραϋντικά ιντερλούδια που εναλλάσονται πολύ καλά με τα τα πιο «βαριά» και πολύπλοκα μέρη του “Insurgency”. Πολύ καλή δουλειά έχει γίνει στις κιθάρες, αφού υπάρχουν κάποια θαυμάσια riff μέσα στο δίσκο, που αν τα ακούσεις μια φορά δύσκολα θα τα ξεχάσεις, ενώ και τα solo δεν νομίζω ότι θα απογοητεύσουν κανέναν.

Ο Markus Fortunato δεν ειναι Mark Boals, αλλά βγάζει πολύ πάθος στα φωνητικά και σε κάνει να ξεχνάς τους όποιους περιορισμούς στο λαρύγγι του. Επίσης μαζί με τον David Amore κάνουν ένα εξαιρετικό rhythm section και όπου εξυπηρετεί τη σύνθεση δείχνει και τη δεξιοτεχνία του στο μπάσο. Η παραγωγή στο δίσκο είναι ικανοποιητική, υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στα όργανα, με μόνο ψεγάδι ότι υστερεί λίγο ο ήχος σε «όγκο». Τα περισσότερα τραγούδια είναι αρκετά καλά, υπάρχουν ένα-δύο πιο μέτρια κομμάτια, με κορυφές το “For Eternity” και το “Fly Away”. Επίσης δυνατό είναι και το εννιάλεπτο “Insurgency”, που κλείνει το δίσκο.

Παρόλο που η Γαλλική σκηνή φημίζεται πλέον για τον «ακραίο» ήχο, οι Fortunato με το τρίτο τους κεφάλαιο αποδεικνύονται άξιοι πρέσβεις της χώρα τους. Το “Insurgency” είναι ένας αξιόλογος δίσκος που θα αρέσει στους φίλους του νεοκλασικού heavy metal.

Facebook: https://www.facebook.com/fortunatoliberty

1053

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.