PUTA VOLCANO: “Harmony of Spheres”

Άκουσα το προηγούμενο “The Sun” με μεγάλη προσοχή, αλλά όταν τους είδα ζωντανά στο Terravibe Park, πριν τους Black Angels και Black Keys, πίστεψα.

Είναι μια από τις πιο ελπιδοφόρες μπάντες στη χώρα μας.

Το “Harmony of Spheres” είναι η δεύτερη ολοκληρωμένη τους προσπάθεια και είναι ΤΟΥΜΠΑΝΟ!

Πατάω και ξαναπατάω το play. Κολλάω κάθε φορά με άλλο κομμάτι. Αυτή η Alice In Chains αισθητική τους, όπως συνδυάζεται με τα desert rock γεμίσματα, κι αυτή η όμορφη μαγική φωνή της Luna, με έχει συνεπάρει. H κουκουβάγια στο εξώφυλλο ίσως είναι εκείνη! Ποιος ξέρει;

Η πολύ δυνατή Queens of the Stone Age αρχή με το “Dune”, το εξαιρετικό “Bird” στη συνέχεια, το ήδη αγαπημένο μου “Jovian Winds”… οι Puta Volcano βρέθηκαν σε φοβερό οίστρο και προσφέρουν ένα άκρως απολαυστικά επαγγελματικό μουσικό έργο. Αυτή η ριφάρα στο “Neon”… και τι τελείωμα με το “Infinity”!

Σίγουρα, μιλάμε για μία από τις 5 καλύτερες εγχώριες παραγωγές που θα ακούσουμε φέτος! Αν βρεθούν περισσότερες, θα μιλάμε για θαύμα!

H παραγωγή έχει γίνει σε συνεργασία με τον Johnny Tercu (Kooba Tercu), σε ηχογράφηση και μίξη του Άλεξ Κετεντζιάν και mastering του Jens Bogren (μακρύς ο κατάλογος του από σημαίνοντας brand names) και όλο αυτό ακούγεται σε κάθε λεπτό από τα 34 που αποτελούν το “Harmony of Spheres”.

Οι Puta Volcano παίρνουν την όποια αμφιβολία ή ενδοιασμό έχεις για το όνομα ή την καταγωγή τους και τα πετάνε με άνεση στο μουσικό τους ηφαίστειο. Αν και όταν θα ακούσεις το “Harmony of Spheres”, θα ανάψεις εσύ ο ίδιος τη φωτιά να τα κάψεις…

Προσκυνώ με δέος και ταπεινότητα.

530

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.