EXUMER: “Fire and Damnation”

Αυτή η παρουσίαση του νέου άλμπουμ των Γερμανών Exumer, θα μπορούσε άνετα να “κολλήσει” ακριβώς μετά από κάποιες άλλες που έχω κάνει, αναφερόμενος στο πως πρέπει, ή έστω θα έπρεπε να παίζεται η σκληρή και πραγματική thrash μουσική στις μέρες μας!

Οι Exumer με το “Fire and Damnation”, έρχονται να θυμίσουν και να τρομάξουν, όλες εκείνες τις νέες ψευτοσκληρές μπαντούλες, που το παίζουν νταήδες! Σιώπησαν, μα αυτό δε σημαίνει ότι πέθαναν, ούτε το ότι έχασαν τον ήχο τους. Ναι μάγκες, ο μπαμπούλας από το παρελθόν ξύπνησε και ήρθε να σας φάει!!

Γιατί; Γιατί οι Γερμαναράδες ξεκίνησαν τη πορεία τους το 1985 κυκλοφορώντας τότε 2 δίσκους, οι οποίοι θεωρούνται προσφορά στο thrash, άρα γνωρίζουν το πως θέλουν να παίζουν και ν’ ακούγονται! Χωρίς λοιπόν να επηρεαστούν από μόδες, δίνουν το παρόν με αυτά τα 10 συν 3 bonus κομμάτια που στοχεύουν καθαρά σε ανελέητο headbanging!

Οκ δε θέλω να γίνομαι υπερβολικός. Δεν ανακάλυψαν το τροχό “τα παιδιά”, αλλά όταν ακούς μια μπάντα επηρεασμένη καθαρά από Slayer, Exodus και.. Venom (!!), τότε δεν έχεις παρά να κάνεις τουλάχιστον το κόπο αν όχι υποχρέωση να πατήσεις το play.

Slayer είπα; Χμ… ίσως ένα μείον της όλης προσπάθειας είναι οι δύο επανεκτελέσεις από τις παλαιότερες δουλειές τους. Το “I Dare You” καλώς κι έγινε, αλλά το Fallen Saint ίσως να έπρεπε να μη συμπεριλιφθεί, μιας και η ομοιότητα του με το “Black Magic” των Slayer είναι σκανδαλώδης…

Δε πειράζει όμως, μικρό το κακό. Άλλες μπάντες έχουν αντιγράψει τους εαυτούς τους, οπότε δε με χαλαει και ιδιαίτερα…

Αν λοιπόν σας αρέσει το καθαρόαιμο thrash, δεν εχετε παρά να ακολουθήσετε τους Mem Von Stein (φωνή) Ray Mensh (κιθάρα) και τη παρέα τους, σε αυτή τη νέα προσπάθεια και απλά “Thrash metal Gods Rock ‘n Roll”!!


424