SIVA SIX: "The Twin Moons"

Οι Siva Six επιστρέφουν ύστερα από πέντε περίπου χρόνια απουσίας με το τρίτο τους full length, ονόματι The Twin Moons”. Οι συμπατριώτες μας, Z (φωνητικά) και Herr Khaos (πλήκτρα) κυκλοφορούν ίσως το πιο γλυκά σκοτεινό album τους, μιας και η ψυχρή industrial αισθητική συνδυάζεται άψογα με τις υπόγειες μελωδίες και τις σκοτεινές ερμηνείες του Z.

Το ντουέτο μάλιστα έχει και την πολύτιμη βοήθεια του Χρήστου Αντωνίου (Septic Flesh), του οποίου οι ενορχηστρώσεις προσδίδουν έναν άλλο αέρα στο τελικό αποτέλεσμα! Και επειδή πρόκειται για concept δίσκο, η μουσική προσέγγισή του έχει γίνει με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε σε στιγμές να φαντάζει σαν ένα απόκοσμο soundtrack, όχι όμως με τη στενή έννοια του όρου, μιας και το The Twin Moons” παραμένει καθόλα δυναμικό σε όλη τη διάρκειά του. Για την ακρίβεια, οι επιθετικές διαθέσεις των Siva Six κατακλύζουν όλο το album και κατ’ επιλογή σε αφήνουν να χαλαρώσεις λίγο, με τα Love is the Low”, Hell Is Where the Heart Is” και Two Against the World”.  Εννοείται πως το The Twin Moons” απευθύνεται μονάχα σε λάτρεις της dark electro, EBM, industrial και IDM μουσικής και όχι σε όσους βγάζουν σπυράκια στο άκουσμα μπλιμπλικίων! Δεν είναι metal σε καμία περίπτωση, αλλά παρόλα αυτά, ακούγεται δυνατά!


483

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.