The Weather Underground + 4LT: Ζωντανά τον Απρίλιο στο six dogs

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

The Weather Underground + 4LT Live
Σάββατο 21 Απριλίου στις 21:00
Είσοδος 3 ευρώ

Πίσω στα 00’s οι κύριοι Weather Underground ξεκινούν να συνθέτουν παράξενες, άβολες και βρώμικες μουσικές ιστορίες. Ηχογραφούν τον πρώτο τους δίσκο στην Θεσσαλονίκη με τον Χρήστο και τον Τίτο και τραγουδούν σε απόμερες γειτονιές εντός και εκτός Αθήνας. Το 2014 χάνουν την πυξίδα τους και εξαφανίζονται απότομα. Ακριβώς τέσσερα έτη μετά και χωρίς καμιά προειδοποίηση επιστρέφουν. Νέες εμφανίσεις, συνθέσεις, ηχογραφήσεις, ψυχοθεραπευτικές αγωγές, επιστημονικές εργασίες και κομμώσεις.

Οι 4LT. είναι μια alternative rock μπάντα από την Αθήνα που δημιουργήθηκε το 2006, από τα αδέλφια Πάνο και Γιάννη Βάρβα (κιθάρα και φωνή αντίστοιχα) και τον Αλέξη Κρητικό (μπάσο). Το 2010 ηχογράφησαν το πρώτο τους EP, “Mr Time”, και αμέσως μετά στο line up της μπάντας προστέθηκε ο Αντώνης Καναράς στα τύμπανα. Τον Νοέμβριο του 2014 το δεύτερο ομώνυμο EP τους έρχεται στο φως και δύο χρόνια μετά, τον Δεκέμβριο του 2016 κυκλοφορεί το ντεμπούτο full length album “Puppet Syndrome Society” με την υποστήριξη της Los Almiros Records. Η ανάγκη των 4LT. για ακόμη πιο ολοκληρωμένες και συμπαγείς ενορχηστρώσεις (που άλλωστε αποτελούν και το δυνατό στοιχείο τους) φέρνει στη συνέχεια στη θέση του δεύτερου κιθαρίστα τον Χριστόφορο Ραζή, που ολοκληρώνει το σημερινό line-up του σχήματος. 

Το “Puppet Syndrome Society” αποτελεί ένα εξαιρετικό δείγμα ακομπλεξάριστου, αμερικανοτραφούς εναλλακτικού rock, συνδυάζοντας τον stadium-friendly αέρα των Foo Fighters με τη συνθετική δεινότητα των Pearl Jam και τη μοντέρνα προσέγγιση των Deftones με το δυναμικό και ιδιαίτερο groove των Incubus. Τα τραγούδια που το απαρτίζουν είναι γεμάτα ευκολομνημόνευτες μελωδίες, ακόμη και κάποιες εκτελεσμένες από synths που φέρνουν στο μυαλό την ατμόσφαιρα των Muse. Η ιδιαίτερη εξωστρέφεια των γεμάτων ενέργεια και συναισθηματικές εκρήξεις συναυλιών τους δεν είναι παρά το επιπλέον ατού των 4LT., που άλλωστε έχει αποτελέσει αιτία πολλών θετικών σχολίων από το κοινό και τον εγχώριο μουσικό τύπο.

Χορηγοί Επικοινωνίας:
RISE, Pepper 96.6, avopolis, debop, ελculture, oneman, popaganda, PopCode 

Περισσότερες πληροφορίες:
six d.o.g.s
Αβραμιώτου 6-8
Μοναστηράκι
Αθήνα
T: +30 210 3210510
W: http://sixdogs.gr/

160