BETTER LOVERS: “God Made Me An Animal”

EP

Είδος: Post Hardcore/ Metalcore
Εταιρεία: Sharptone Records
Ημ. κυκλοφορίας: 7 Ιουλίου 2023.

Διαβάζεις για νέο supergroup με μέλη από Every Time I Die, The Dillinger Escape Plan και Fit For An Autopsy και ανατριχιάζεις από την ανυπομονησία.

Ποια μέλη όμως; Greg Puciato στα φωνητικά, ο οποίος πέρυσι κυκλοφόρησε το εξαιρετικό νέο solo του. Ώπα, σκέφτομαι! Ακραίο!

Κιθαρες; Jordan Buckley (Every time I die) και Will Putney (Fit for an Autopsy). Αμάν τι γίνεται εδώ;

Στα τύμπανα ο Clayton “Goose” Holyoak (Every time I Die) και στο μπάσο ο Stephen Micciche (Every time I Die) δίνουν τον κατάλληλο ρυθμό γκρουβάροντας prog-άροντας κατά το δοκούν. Τι ωραία παρέα, ε;

Με το “God Made Me An Animal” EP, παρουσιάζονται στο κοινό με 4 κομμάτια, συνολικής διάρκειας 15 λεπτών δυνατής και πεντακάθαρης παραγωγής που είναι αρκετά να σου δημιουργήσει Σύνδρομο στέρησης και νά φωνάξεις: “Μάνα, φέρε το κλειδί!!!”, όπως ο Πάνος Μιχαλόπουλος σε γνωστή βιντεοταινία των 80s.

Η πολυμορφική φωνή του κυρίου Πουκιάτο (μην το προφερέτε λάθος παρακαλώ) λάμπει από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα του “Sacrificial Participant” που θέτει τις προϋποθέσεις για μια ακόμη εξαιρετική συνέχεια, εναλλάσσοντας την παράνοια με τη μελωδικότητα. Το “30 under 13” είναι το πιο σκληρό από τα 4 και η γκρούβα του φτάνει στα όρια του Lamb of God-ικού ξεσπάσματος, με ένα άρωμα πρώιμων Deftones.

Το “Become so small” είναι το πιο Dillinger κομμάτι του EP, με το μπάσο να πρωτοστατεί στην ασύμμετρη επίθεση των Better Lovers, ενώ στο κλείσιμο το “God made me an animal” ξεκινάει με μια εξαίσια μελωδία και επιστρέφει στην συνταγή συνδυασμού των μουσικών επιταγών των μελών της μπάντας και της πλούσιας εμπειρίας τους.

Το “God Made Me An Animal” σβήνει μερικώς τη δίψα που άφησαν πίσω τους οι διαλύσεις των Dillinger Escape Plan και Every Time I Die, δημιουργώντας ταυτόχρονα την προσδοκία κάτι νέου που θα μας κάνει να χειροκροτήσουμε, ξεχνώντας τοιουτοτρόπως το παρελθόν.

Ίσως μοιάζει μια άτυπη επανένωση των ETID, όμως πιστέψτε με είναι κάτι πολύ παραπάνω και τα 15 λεπτά τα ακούς Χ3 χωρίς σκέψη.

Τα ουρλιαχτά του Greg θα στοιχειώσουν και πάλι τον εγκέφαλο μου που δεν μπορεί να βρει ησυχία, όντας τμήμα ενός εθισμένου σε ένταση οργανισμού. Ένα μέρος του πάντα όμως, αποζητά τον μουσικό έρωτα και ας δυσανασχετεί συχνά.

Και αυτοί οι πέντε είναι σίγουρα καλύτεροι εραστές. Ίσως οι καλύτεροι δυνατοί.

Facebook: https://www.facebook.com/p/Better-Lovers-100090604105865/
Bandcamp: https://sharptonerecords.bandcamp.com/album/god-made-me-an-animal

458

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2118 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.