SAD IRON: “Chapter II: The Deal”

Πόσες φορές πατώντας το play, ένα album σε έχει “κολλήσει στον τοίχο”; Πόσες φορές, έχεις αναρωτηθεί που ήταν “κρυμμένοι” αυτοί οι τύποι τόσο καιρό; Οι Sad Iron, με το νέο τους album “Chapter II: The Deal”, θα σε κάνουν σίγουρα να αναρωτηθείς για τα παραπάνω.

Οι Ολλανδοί heavy metallers, δημιουργήθηκαν πίσω στο μακρινό 1979 και πρόλαβαν έως τα μέσα της, την εξαιρετική για το metal δεκαετία του ’80. Παρ’ όλα αυτά, κατάφεραν να κυκλοφορήσουν μόνο ένα demo, ένα split και το ντεμπούτο τους “Total Damnation”. Κάπου εκεί διαλύθηκαν και έφτασε το 2012 να επανενωθούν, να κυκλοφορήσουν το “The Antichrist” το 2016 και τώρα να ετοιμάζονται για την τρίτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Chapter II: The Deal”.

Οι Sad Iron, όντας παρόντες στη μυθική δεκαετία που “απογείωσε” το heavy metal, ξέρουν τι είναι αυτό που ικανοποιεί το metal κοινό και είναι έτοιμοι να τους το προσφέρουν απλόχερα. “Καυτό ατσάλι” και solos που σε “χτυπούν” αλύπητα, και μία ενέργεια να “αναβλύζει” σε κάθε σύνθεση, που δείχνει ότι το σχήμα βρίσκεται σε άριστη κατάσταση.

Το album, είναι προφανές ότι έχει τις “ρίζες” του πίσω στα ’80s. Αυτό που το κατατάσσει στη σημερινή εποχή, είναι η παραγωγή του, η οποία είναι πολύ προσεγμένη και αντάξια των κομματιών του δίσκου. Ιδιαίτερη “μνεία”, πρέπει να γίνει στη φωνή του Marc van den Bos, που πετυχαίνει με έναν εξαιρετικό τρόπο να προσδίδει μια “νότα” επικότητας στα τραγούδια του album. Ειδικά τα “The Deal” και “Warmonger”, εάν δεν ήξερες ότι η μπάντα παίζει heavy metal, θα μπορούσες άνετα να τα κατατάξεις στο επικό του χώρου.

Αυτό που θα σε κάνει να γουστάρεις το album, είναι τα καταιγιστικά riffs και τα solos που σου “κόβουν” την ανάσα. Ακούγοντας τα “Raise Hell”, “Weaponized”, “Fighting For Revenge” και “Murder Of Crows”, καταλαβαίνεις τί θα μπορούσε να έχει πετύχει το group αν δε διαλυόταν σε μία τόσο κρίσιμη χρονική στιγμή. Κομμάτια “θανατηφόρα”, που “ξεσπούν” με μανία πάνω στο αισθητήριο όργανο της ακοής σου και το “καταλαμβάνουν” σχεδόν χωρίς αντίσταση. Η “υποψία” thrash-ίζοντων riffs δε στα “F.O.B” και στο ομώνυμο “The Deal”, δίνουν την απαιτούμενη “ενέργεια” και  “ώθηση” στα κομμάτια.

Οι Ολλανδοί metallers, έρχονται σαν τον “καβαλάρη του θανάτου”, που πίσω του ακολουθεί η “κόλαση”. Έρχονται, σαν άλλες ορδές “βαρβάρων” που ισοπεδώνουν τα πάντα στο διάβα τους. Έρχονται, να σου θυμίσουν τί εστί ’80s heavy metal με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο. Αν γουστάρεις old school heavy metal, τότε οι Sad Iron και το “Chapter II: The Deal” είναι αυτό που αναζητάς.

https://www.facebook.com/sadironmetal/

553

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.