STREAM OF PASSION: “Darker Days”

Με φρέσκιες ιδέες και με μια δική τους άποψη πάνω στο gothic metal, έρχονται οι Stream Of Passion με το νέο τους album “Darker Days”, θυμίζοντας έντονα το στήσιμο και την παραγωγή των solo albums της Tarja Turunen.

Σίγουρα είναι μια προσπάθεια που έχει πολλά στοιχεία, άλλα ενδιαφέροντα και άλλα πιο κλασσικά και συνηθισμένα. Ας σταθούμε όμως στα θετικά τους στοιχεία, διότι εκεί φιλτράρονται latin ρυθμοί και μελωδίες, που αγγίζουν ελαφρά μέχρι και το progressive metal, χωρίς να αποκλίνουν καθόλου από τον gothic προορισμό τους, δείχνοντας έτσι μια νέα στροφή του group. Τέτοια θετικά στοιχεία υπάρχουν σε τραγούδια όπως το “Lost”, το “Spark”, αλλά και στην πιο συναισθηματικά φορτισμένη στιγμή του album, το “Broken”. Επίσης όμορφη είναι και η συνύπαρξη ισπανικών και αγγλικών στίχων, όπως στο “Our Cause”. Οι Stream Of Passion, αν επιλέξουν τον δύσκολο δρόμο και σταθούν πάνω στις ιδέες τους ενσωματώνοντας τες στο σύνολο των συνθέσεων τους, χωρίς να παρασυρθούν από τα “πρέπει” της σκηνής, τότε στο μέλλον θα έχουν το δικό τους κοινό γι αυτό το όμορφο πάντρεμα.

Το νέο τους album λοιπόν, είναι μια πρόταση για τους φίλους της metal μουσικής που δέχονται τις προσμίξεις άλλων ειδών μουσικής, αλλά και για τους παραδοσιακούς υποστηρικτές των female fronted συγκροτημάτων.

Δημήτρης Άγας

570