ACHERONTAS: “Amarta”

Μία από τις πιο δουλευταράδικες ελληνικές μπάντες επιστρέφει με νέο full length.

Οι Acherontas καταφέρνουν να κυκλοφορούν δουλειές κάθε χρόνο, είτε πρόκειται για full album, είτε για EP, είτε για κάποιο split με άλλο group κι έτσι κρατάνε τους οπαδούς τους σε εγρήγορση, πράγμα σπάνιο για την εποχή μας. Το κυριότερο βέβαια που πρέπει κιόλας να τους πιστωθεί, είναι ότι ποτέ δεν κάνουν εκπτώσεις στην ποιότητα του ήχου τους. Καταφέρνουν πάντα να κρατούν ένα σταθερά υψηλό επίπεδο και μάλιστα χωρίς να χρησιμοποιούν την πεπατημένη.

Τρανό παράδειγμα η νέα τους δουλειά “Amarta (Formulas of Reptilian Unification Part II)”, η οποία βρίσκει το black metal τους πιο “ξεκάθαρο” από ποτέ. Αφήνουν στην άκρη τους πολλούς πειραματισμούς, δίνουν τον πρώτο λόγο σε καθαρόαιμα black metal μοτίβα και δημιουργούν ένα μαύρο πέπλο μυστηρίου όπως τόσο καλά ξέρουν να κάνουν. Σκοτάδι περιβάλει τις συνθέσεις, κιθαριστικά υπάρχουν κάποιες εξαιρετικές ιδέες ενώ οι αφηγήσεις και ψαλμωδίες ομορφαίνουν ακόμα περισσότερο την εμπειρία της ακρόασης.

Δεν ξέρω αν πρόκειται για δίσκο σταθμό της ελληνικής σκηνής, αλλά σίγουρα το “Amarta” αποδεικνύει τη δυναμική των Acherontas και τους βρίσκει σε πολύ καλό μουσικό δρόμο.

Album που πρέπει να ακούσετε.

1051