GRAVEBANE: “Mortify the Grave” EP

Και οι ποιοτικές κυκλοφορίες του εγχώριου ακραίου ήχου συνεχίζονται ακάθεκτες, με τους deathsters Gravebane να ντεμπουτάρουν με το πρώτο τους EP δυναμίτη “Mortify the Grave”.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια project μπάντα που αποτελείται από τρείς μουσικούς της εγχώριας underground σκηνής.  Κάθε μέλος φαίνεται να έχει προσθέσει την δική του πινελιά σε καθεμία από τις τρείς (συν ένα intro) φοβερές συνθέσεις του EP. Έχουμε τα φωνητικά κατευθείαν από τον τάφο του Μάριου (Necrorgasm, Kinetic), όμορφες riffάρες, μελωδίες και σολίδια που ανάβουν φωτιές από τον Αντρέα (Alter Self, Mallediction), δυναμικές μπασογραμμές από τον Στέλιο (Xaos Egeneto, Lloth, Black Soul Horde) καθώς και ένα καταπληκτικό drumming. 

H εισαγωγή σε βάζει κατευθείαν στο κλίμα (αν δηλαδή δεν έχεις μπεί ήδη από το φανταστικό εξώφυλλο) ενώ στη συνέχεια και οι τρείς κομματάρες “Mortify the Grave”, “The Body Never Sleeps” και το πιο groovy “War Among Insects” σε αρπάζουν από την μάπα και σου θυμίζουν πως πρέπει να ακούγεται η όλη φάση. Επιθετική, ακραιά και ατόφια deathίλα.

Εξαιρετική αρχή για τους Gravebane με μόνο ένα αρνητικό σημείο. Αυτό δηλαδή που έχουν όλα τα EP εξάλλου. Η απόλαυση κρατάει λίγο. Δεν φοβόμαστε όμως. Γιατί από την στιγμή που υπάρχει EP, θα υπάρξει και άλμπουμ. Και όπως φαίνεται θα είναι ένα άλμπουμ οδοστρωτήρας.

Α… Και το οτι η μπάντα το ανέβασε ολόκληρο στο διαδίκτυο δεν σημαίνει πως δεν το αγοράζουμε. Supportάρουμε και ενισχύουμε την underground (και όχι μόνο) σκηνή αδέλφια.

Γιατί εκεί βρίσκουμε μπάντες όπως οι Gravebane.

475