PARALINE: “Sound Weapon”

EP

Είδος: Alternative Rock
Δισκογραφική: Eclipse Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 1 Μαρτίου 2024

Οι Paraline, το project των αδερφών Leo “Light” Andersen και Kirill Langley, έχουν πλέον κυκλοφορήσει το νέο τους EP, ονόματι «Sound Weapon», με μια συλλογή 5 alternative rock κομματιών τα οποία αναδεικνύουν το ταλέντο του σχήματος, με ρυθμικούς αλλά και μελωδικούς πειραματισμούς, χωρίς ωστόσο να «αποξενώνουν» τους λάτρεις του είδους.

Έτσι, με την τελευταία κυκλοφορία τους, οι Paraline παραμένουν πιστοί τόσο στην alternative rock ταμπέλα τους, όσο και στις μουσικές εμπνεύσεις τους. Ο αντίκτυπος που είχαν, και συνεχίζουν να έχουν οι βασιλιάδες του είδους, Nine Inch Nails, στον ήχο του συγκροτήματος είναι ξεκάθαρος από άκρη σε άκρη στο τελευταίο EP, καθώς κατά την εικοσάλεπτη διάρκειά του, οι Paraline συνδυάζουν industrial και ηλεκτρονικά στοιχεία, όπως άλλωστε είχαν κάνει και στο προηγούμενο EP τους, «Demonstration Songs», καταφέρνοντας, ωστόσο, να παρουσιάσουν ένα φρέσκο αποτέλεσμα.

Το EP ανοίγει με το ανθεμικό και γεμάτο ενέργεια «Icarus» το οποίο θέτει τις ρυθμικές, μελωδικές και ακουστικές βάσεις του υπόλοιπου album ενώ το «One Shot, One Kill» συνεχίζει με την ίδια ενέργεια, φέρνοντας τα κιθαριστικά riffs στο προσκήνιο. Έχοντας ήδη φτάσει στο επίκεντρο του EP, το «Hyperdynamic» αποτελεί το highlight του album, με τα βαριά riffs να συνεχίζουν ακάθεκτα και τα synth περάσματα να έχουν πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο, προσφέροντας ένα μελωδικό αποτέλεσμα το οποίο θα μείνει χαραγμένο στο μυαλό του ακροατή.

Το «1999» αποτελεί μια αντιπολεμική κραυγή αγωνίας, φέρνοντας το album στο συναισθηματικό του αποκορύφωμα, με πιο αργές μελωδίες οι οποίες φέρνουν το μπάσο, τα ντραμς και τα απελπισμένα φωνητικά στο επίκεντρο, ενώ το «Perfect Blue» κλείνει το EP με έναν στοχαστικό χαρακτήρα, με το synth να απογειώνεται και τις κιθάρες να οδεύουν διακριτικά προς το τέλος.

Με την τελευταία τους δουλειά, οι Paraline δείχνουν πολλά υποσχόμενοι στον alternative rock κόσμο, με μουσικές επιλογές και μελωδίες οι οποίες θα μείνουν στον ακροατή για πολύ καιρό μετά το κλείσιμο του album. Το σχήμα φαίνεται να «ακονίζει» όλο και περισσότερο τον ήχο του, προσφέροντας ένα αυθεντικό αποτέλεσμα το οποίο κανένας λάτρης του είδους δεν πρέπει να χάσει.

https://www.facebook.com/paralineofficial

171

Avatar photo
About Κωνσταντίνος Χατζόπουλος 2 Articles
Γεννημένος με ένα ζευγάρι ακουστικά και ένα χιλιοπαιγμένο LP του Paranoid των Black Sabbath στο χέρι, ο Κώστας είναι πλέον σε ένα μουσικό ταξίδι ανακάλυψης νέων ιδεών. Αγαπημένα μότο αποτελούν τα «6 χορδές δεν είναι αρκετές», «δεν είναι θόρυβος, είναι μουσική, μαμά» και φυσικά «τα genre boundaries είναι για να καταρρίπτονται».