HOLY CROSS: “Place Your Bets”

Οι Γάλλοι Holy Cross κυκλοφορούν μέσω της Pure Steel records το 2ο album τους μετά το “Under The Flag” του 2009 έχοντας αυτή την φορά στις τάξεις τους νέο τραγουδιστή.

Ο Mickael Champon ακούγεται περισσότερο αναποφάσιστος στο να επιλέξει το ύφος του παρά λάτρης της ηχητικής ποικιλίας.

Εκτός όμως από τα φωνητικά που διαφοροποιούνται από το ντεμπούτο, υπάρχει και μια γενικότερη στροφή από το παραδοσιακό heavy/power σε ένα συνδυασμό thrash, speed και power metal. Η επιθετικότητα του “Place Your Bets” είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη αφού συντελείται με ορισμένα επιθετικά riff εδώ κι εκεί, πoρωτικό ρυθμικό μέρος και κατάλληλα κιθαριστικά lead solos και με μια παραγωγή που την διακρίνει ο όγκος και η στιβαρότητα.

Αν και η μπάντα κάνει φιλότιμες προσπάθειες να τονώσει το είδος με νέες ιδέες το τελικό αποτέλεσμα αποτυγχάνει να δώσει στην μπάντα χαρακτήρα και προσωπική σφραγίδα στον ήχο. Οι δυνατότητες είναι εκεί, οι συνθέσεις όμως ανεπαρκείς. Ο Champon πρέπει να αναπτύξει πιο αποφασιστικά το στυλ του αφού ο τρόπος που τραγουδά στο “Place Your Bets” σε σημεία είναι αρκετά κουραστικός.

Δεν ξέρω αν θα παραμείνουν στο μονοπάτι του thrash power ή θα κάνουν νέα στροφή στο μέλλον, αυτή εδώ πάντως δεν είναι η δουλειά που θα τους κάνει αναγνωρίσιμους.

482