GORESOERD: “Antikeha”

Οι Εσθονοί Goresoerd ανήκουν σε ένα είδος το οποίο εγώ τουλάχιστον είχα καιρό να συναντήσω.

Το χιουμοριστικό γκρουβάτο grind metal που έχω συνδεδεμένο με μπάντες όπως οι Blood Duster, αλλά είναι αρκετά προοδευτικοί για να μην πέφτουν απόλυτα στο πηγάδι του early 2000’s “Relapse Metal”.

Καταρχήν χρησιμοποιούν ευφάνταστα πλήκτρα και ψηφιακά τερτίπια για να εμπλουτίσουν τον ήχο τους ανάμεσα στα blast beat , αυξάνοντας έτσι το εύρος των επιρροών τους ώστε να συμπεριλαμβάνει και μπάντες όπως οι Avulsed ενώ κάποια ποιο μελωδικά και μοντέρνα death metal riff μου θυμίζουν τους Ιταλούς Resurrecturis. Όσο για το χιουμοριστικό της υπόθεσης, δεν έχω ιδέα τι ακριβώς παίζει αφού το άλμπουμ είναι όλο στην μητρική τους γλώσσα (το οποίο σε αντίθεση με πολλούς το βρίσκω θετικό κι ας μην καταλαβαίνω τι λένε).

Το αποτέλεσμα είναι ένα ευχάριστο μείγμα κοπανήματος με πιο περίεργα περάσματα που κάνουν το άλμπουμ να μην ακούγεται κουραστικό παρότι δεν είναι και ιδιαίτερα πρωτότυπο σαν ήχος. Είναι όμως αρκετά καλό για να αξίζει μια ακρόαση από όσους γουστάρουνε γυαλισμένο και λίγο βιομηχανικό death/grind με χαβαλετζίδικη ατμόσφαιρα, αρκεί βέβαια να μην τους ενοχλεί ότι το “Antikeha” κυκλοφορεί μόνο ψηφιακά.

534

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.