A BREACH OF SILENCE: “Secrets”

Άπαξ και βγάζεις σπυριά στο άκουσμα μοντέρνων συγκροτημάτων, όπως Bring Me the Horizon κτλ, τότε μεταβολή και σε άλλο άρθρο.

Διότι οι powercorers (άστο, μη ρωτάς, μετεξέλιξη του metalcore κι αυτό) A Breach of Silence σίγουρα δεν απευθύνονται στο μέσο μεταλλά και στιλιστικά απέχουν παρασάγγας από δερμάτινα και καρφιά.

Μπορεί λοιπόν (προς το παρόν) να μη διαθέτουν απαραίτητα κοινό που να ξεπερνά τα 25 του χρόνια, αλλά έχουν κερδίσει βραβείο στην Αυστραλία, στην κατηγορία “best heavy song”, ενώ έχουν περιοδεύσει με ονόματα όπως The Amity Affliction και Adept. Και ξέρετε κάτι; Τα παιδιά συνουσιάζουν και (ψιλο)δέρνουν!

Το “Secrets” (στον τομέα του πάντα) είναι καλοδουλεμένο κι εξαιρετικό από κάθε άποψη, με αρτιότατες και “γεμάτες” συνθέσεις, οι οποίες στέκονται επάξια δίπλα από τα ονόματα του χώρου και αποδεικνύουν το γιατί η μοντέρνα ηχητική αισθητική που ενστερνίζονται όλοι οι νέοι (οτιδήποτε)corers έχει τόση απήχηση (στο εξωτερικό, διότι εδώ ακόμη τσακωνόμαστε για το ποιος είναι πιο “τρου”). 

Παραγωγή τούμπανο, δια χειρός Fredrik Nordstrom (Bring Me the Horizon, Arch Enemy, In Flames), εναλλασσόμενα (ψευτο)brutal και καθαρά φωνητικά, beatdowns και κολεγιακές καρπαζιές στο pit, επειδή η Βερόνικα έκατσε στον Ρέτζι, αντί του Άρτσι, ενόσω η Μπέτι άπλωνε τραχανά, σιγοτραγουδώντας Trivium. Κι όλα αυτά θα τα κορόιδευα με μεγάλη χαρά, άπαξ και οι συνθέσεις ήταν μέτριες. Αλλά όχι, οι A Breach of Silence είναι καλοί, πανάθεμά τους κι αν παίξουν σωστά τα χαρτιά τους, θα βρεθούν εύκολα ανάμεσα στα μεγάλα ονόματα της σκηνής (και ίσως έρθουν κι από Ελλάδα όταν φτάσουν 40 χρονών κι έχει απενοχοποιηθεί η όλη φάση τους).

Το “Secrets” διαθέτει 13 τραγούδια μοντέρνας κοπής, εκ των οποίων, το “Shameless” είναι διασκευή σε κομμάτι του The Weeknd, ενώ το “Sugar and Spice” αποτελεί έναν έμμεσο φόρο τιμής στα ‘80s. Προσωπικά ξεχώρισα τα “Falling Away”, “Ride or Die”, “Undefeated”, “Secrets”, “Buzz Killington” και “Dethroned”.

Δεν έχω να προσθέσω κάτι, πέραν του ότι οι A Breach of Silence βάζουν γυαλιά σε πολλούς εκεί έξω κι εδώ θα είμαστε να βλέπουμε την πορεία τους και την αναγνωρισιμότητά τους.

677

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1391 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.