D.E.A. (Dead End America): “Crush The Machine” 7″

EP

Είδος: Hardcore Punk
Δισκογραφική: Southern Lord
Ημ. Κυκλοφορίας: 30 Οκτωβρίου 2020

Πόση ιστορία μπορεί να χωρέσει σε επτά λεπτά;
Μετά από τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Steve “Thee Slayer Hippy” Hanford, πρώην drummer των θρυλικών Poison Idea και του κιθαρίστα Tony Avila (World Of Lies, Why Won’t You Die, Aborted Cop, Here’s Your Warning), αποφασίστηκε να γραφτεί μουσική για ένα project που θα συνδύαζε τους Poison Idea με τους Accused A.D. Για να ολοκληρωθεί η ομάδα, ζητήθηκε βοήθεια από τον κιθαρίστα Ian Watts (Ape Machine, Minmae), τον γνωστό σε όλους Nick “Rex Everything” Oliveri (Mondo Generator, The Dwarves, ex-Kyuss, ex-Queens Of The Stone Age), και τους Mike IX Williams (EyeHateGod, Corrections House, Arson Anthem, Outlaw Order) και Blaine Cook (The Accüsed A.D., The Fartz, Toe Tag).

Το αποτέλεσμα είναι τέσσερα κομμάτια λυσσασμένου θρασάτου hardcore punk που στόχο έχει την κυβέρνηση Trump. Οι D.E.A. περνούν από κόσκινο τον ημίτρελο με το περουκίνι (φράση-δάνειο από τον φίλτατο Γιάννη Τσαούση) και πλέον, με εκείνον να μη δέχεται την εκλογική του ήττα, πιάνει τόπο το επτάιντσο. Δυστυχώς όμως, δεν γνωρίζουμε αν το project θα έχει συνέχεια, αφού ο Steve έχασε τη μάχη για τη ζωή τον περασμένο Μάιο και αυτή είναι η τελευταία του μουσική παρακαταθήκη.

Καταλαβαίνει λοιπόν, κανείς πως το “Crush The Machine” είναι σημαντικό για πολλούς λόγους. Είτε μουσικούς, είτε πολιτικούς, είτε καλλιτεχνικούς, αλλά προ πάντων συλλεκτικούς. Αυτό το επτάιντσο θα μοσχοπουληθεί και σύντομα η “χρηματιστηριακή” αξία θα ανέβει όσο η αξία του ψωμιού την κατοχή.

Τέσσερις οδοστρωτήρες, σύντομης χρονικής διάρκειας, αλλά πέραν του δέοντος χορταστικοί, βουτηγμένοι στην κάβλα, με εξαιρετική παραγωγή και ένα εξώφυλλο που περιγράφει επακριβώς το τι περιέχει.

Circle pits να γλιστρούν πάνω σε χυμένες μπίρες, αποτυχημένα stage dives με αποτέλεσμα ματωμένα μούτρα και απέραντη κλωτσοπατινάδα. Αυτή είναι η περιγραφή ενός live που πιθανότατα δεν θα συμβεί ποτέ, και αν συμβεί, δυστυχώς δεν θα έχει όλους όσους θα έπρεπε να είναι παρόντες.

Προσκυνώ με ταπεινότητα…Παίρνω φόρα και τα γαμάω όλα μετά!

Facebook: https://www.facebook.com/deadendamericaband/
Bandcamp: https://deadendamericasl.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/41gPjzGYOeS64JEOM4sYW2

592

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2112 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.