LUCIFER’S HAMMER: “Beyond the Omen”

Χιλιανός οργασμός και ποιοτικό True Heavy Metal ακριβώς όπως του αρμόζει.

Έχοντας παρμένο το όνομα τους από μια νουβέλα των Larry Niven και Jerry Pournelle (κι όχι από το έπος των τεράστιων Warlord), η τριάδα από το Santiago υπό το όνομα Lucifer’s Hammer έκανε το ντεμπούτο της και μας προσφέρει απλόχερα το “Beyond the Omen”.

Από τα λόγια μου και τα καλώς κείμενά μου, καταλαβαίνετε ότι πρόκειται για μια μπάντα αποκάλυψη όσων αφορά το παραδοσιακό, αληθινό, πιστό και πρέπων Heavy Metal που αποδίδουν. Είναι συγκρότημα με εμφανείς επιρροές από την χρυσή εποχή του US Heavy Metal και οδηγούς-μπάντες όπως Liege Lord, Omen, Warlord και Helstar και αυτό φαίνεται ακόμα και στην παραγωγή του δίσκου.

Παραγωγή καθαρή και παλιομοδίτικη, δίνοντας έναν oldschool ήχο στους Lucifer’s Hammer και οι ίδιοι με την σειρά τους έχοντας πιασάρικες και πικάντικες συνθέσεις δημιουργούν ένα κράμα ατόφιου μετάλλου από 8 κομματάρες εκ των οποίων το ομώνυμο είναι ορχηστρικό.

Με μπροστάρη το “The Hammer of the Gods” καταλαβαίνουμε ακριβώς όλα όσα είπα παραπάνω και με τα “Dying”, “Shining Blade” και “Nightmares” βλέπουμε και την πιο επική πλευρά της μπάντας. Ο όλεθρος έρχεται στα “Black Mysteries” και “Beyond the Omen” που είναι γρήγορα και τσαχπίνικα τεμάχια πολλών κιλών ενώ το “Warriors” ίσως να είναι το πιο χλιαρό σημείο του δίσκου.

Όπως και να έχει, το χιλιανό τρίο έβγαλε δισκάρα και η δισκοθήκη μου ζητάει εξιλέωση… θα το αγοράσω!

445

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.