SOLEFALD: “Norrøn Livskunst"

Οι Νορβηγοί Solefald επέστρεψαν μετά από τέσσερα δύσκολα χρόνια εξ’ αιτίας του σπασίματος του συμβολαίου της μπάντας με την Season Of Mist. Αυτά τα χρόνια ο Cornelius και ο Lazare πέρασαν αρκετό χρόνο δουλεύοντας με διάφορα side projects.

Το έβδομο αυτό album έρχεται με label την Indie Recordings η οποία χαίρει εκπληκτικών συνεργασιών με ονόματα όπως οι Borknagar, Satyricon, Keep Of Kalessin και Ov Hell. Η νέα κυκλοφορία των Solefald δεν είναι το κλείσιμο της τριλογίας “An Icelandic Odyssey” που ξεκίνησαν στη Season Of Mist εποχή τους αλλά κάτι εντελώς νέο. Ο Cornelius είναι ο κύριος στιχουργός εδώ και αυτό είναι απόλυτα κατανοητό αφού στη Νορβηγία είναι γνωστός συγγραφέας-ποιητής με πιο πρόσφατη κυκλοφορία την τετραλογία ποιημάτων με όνομα Quadra Natura. Για αυτό το λόγο και οι στίχοι του album είναι εξ’ ολοκλήρου στη μητρική του γλώσσα. Η μουσική ποικίλει από black εώς progressive και συνδυάζοντας τη με τα φωνητικά, ορισμένες φορές βγάζει μικρές δόσεις Folk. Οι φωνές των Cornelius και Lazare σκίζουν και αξιοσημείωτη συνεισφορά είναι και αυτή της Agnete Kjølsrud στα “Tittentattenteksti” και “Vitets Vid i Verdi”. Είναι εκείνη η τρελή κυρία που συμμετείχε και στο κομμάτι “Gateways” των Dimmu Borgir. Ευχάριστο λοιπόν είναι το ότι την ίδεα τρέλα κουβαλάει και εδώ και για να διαπιστώσετε τι εννοώ μελετήστε το πρώτο από τα δύο κομμάτια στα οποία συμμετέχει. Άλλο ένα ευχάριστο, που αφορά μάλιστα ολόκληρο τον δίσκο είναι ότι όλα τα τραγούδια είναι κομματάρες με το K κεφαλαίο.

Το “Norrøn Livskunst” είναι ο καλύτερος δίσκος των Solefald μέχρι σήμερα. Είναι ένας δίσκος από ένα συγκρότημα που δεν φοβάται να πειραματιστεί και να ασκήσει όλες του τις επιρροές μαζί με αποτέλεσμα να μην περιορίζεται σε ένα και μοναδικό καλούπι. Ελπίζω αυτό να το δούμε και σε άλλα

411