ABYSMAL DAWN: “Obsolescence”

Οι Abysmal Dawn είναι ένα πολύ καλό death metal σχήμα, αλλά ποτέ δεν ήταν η μπάντα που θα μου ερχόταν από τις πρώτες στο μυαλό όταν η συζήτηση πήγαινε στο συγκεκριμένο ήχο.

Ήρθε όμως το φετινό “Obsolescence” να μου αλλάξει όλη την εικόνα που είχα για την μπάντα. Και τα φώτα μαζί.

Ο τέταρτος δίσκος του κουαρτέτου από το L.A. αποτελεί την καλύτερη τους δουλειά και είμαι σίγουρος πως οι περισσότεροι θα συμφωνήσουν. Και ο λόγος πολύ απλός. Ό,τι γουστάρουμε από αυτούς είναι εκεί. Σύν μια παραγωγή που κόβει κεφάλια. Άπλετη τεχνική σε ευκολομνημόνευτα riffs και solo, άψογα φωνητικά από τον Charles Elliot, τύμπανα και ρυθμοί που θα κάνουν το κεφάλι σου πλυντήριο.

Και οι εννιά συνθέσεις είναι πραγματικά εξαιρετικές. Μπορεί να ξεχωρίσεις βέβαια κομμάτια όπως τα “Inanimate” και “Loathed in Life/ Praised in Death” λόγω της πιο groovy αισθητικής τους καθώς και τα εκπληκτικά “By My Demons”, “Laborem Morte Liberat Te” και “The Inevitable Return to Darkness” αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να εστιάσεις μόνο εκεί. Γιατί το “Obsolescence” από το πρώτο δευτερόλεπτο δείχνει την ποιότητα του αποπνέοντας μια θανατηφορά φρεσκάδα που το κάνει μοναδικό. Και στη τελική το άλμπουμ κλείνει με διασκευάρα στο “Night’s Blood” των τεράστιων Dissection. Τι άλλο να ζητήσεις;

Οι Abysmal Dawn έχουν τρομερές ικανότητες, το “Obsolescence” είναι αριστούργημα και δεν πρόκειται να τους ξαναμφισβητήσω ποτέ. Γιατί τον 21ο αιώνα το μοντέρνο death metal έτσι πρέπει να ακούγεται. End of story.

527