ASTEROID

Από παλιά ο άνθρωπος σαγηνευόταν από τα άστρα και ενίοτε έτρεμε τα ογκώδη πετρώματα που έπεφταν στον πλανήτη με πάταγο. Ο αστεροειδής αυτός που κάνει και πάλι την εμφάνιση του, περνώντας και από τον Αττικό ουρανό στις 27 Φεβρουαρίου, μόνο καλό φέρνει μαζί του. Το Rockway.gr, διαμέσω του παρατηρητή μουσικοαστρικών φαινομένων, Δ. Μαρσέλο εξερευνεί τους Asteroid με τη βοήθεια του Robin Hirse (κιθάρα/φωνή).

Χαιρετισμούς από την Ελλάδα και το Rockway.gr. Ο αστεροειδής φαίνεται και πάλι από τον πλανήτη μας. Που ήταν χαμένος τόσα χρόνια;
Γεια σας. Ο αστεροειδής μάζευε ταχύτητα και έχτιζε την κατάλληλη στιγμή. Πάντα δίναμε το όλον μας στη μουσική και τις εμφανίσεις μας και παίρνει πολλά από εσένα όλο αυτό. Ξεκούραση και περισυλλογή χρειαζόταν για να σηκωθούμε στα ύψη ξανά, δυνατότεροι από ποτέ! 

Η μπλουζοειδής επίθεση σας με το “II” album το 2009 άφησε μια όμορφη αίσθηση. Είστε έτοιμοι για την δισκοφραφική επιστροφή με κάποιο “III”;
Ω ναι! Τα τραγούδια του νέου δίσκου γράφονται αυτόν τον καιρό και σας υπόσχομαι πως μαγικά πράγματα θα συμβούν. Θα είναι μια ταξιδιάρικη διαδρομή, αυτό είναι σίγουρο.

Όταν συντόμως επανεμαφανιστήκατε το 2012 με το επτάιντσο “Move a mountain” σκεφτήκαμε πως έρχεται το full length, αλλά μετά σιωπή…
Όντως, συγγνώμη για αυτό. Είχαμε σκοπό να το κάνουμε στα αλήθεια τότε, αλλά η ζωή μπήκε στη μέση και έπρεπε να την αντιμετωπίσουμε όσο καλύτερα γίνεται. Χρείαστηκε κάμποσος χρόνος για να τα ξεκαθαρίσουμε όλα και τωρα που κοιτάμε πίσω, άξισε τον κόπο. Αν και τότε, τα νιώθαμε όλα σκατά.

Επιστρέφουν οι Asteroid  με κάποια αλλαγή στον ήχο τους ή με αυτόν που έχουμε στο μυαλό μας από παλιά.
Χωρίς αμφιβολία θα ξέρετε ποια μπάντα ακούτε! Έχει όλα τα στοιχεία που καθορίζουν τον ήχο μας. Βαρύς σαν πέτρες, ελαφρύς σαν πούπουλα και groovy μέχρι θανάτου! Όμως δεν προσπαθούνε να βγάλουμε τα ίδια τραγούδια. Θέλουνε να προχωρήσουμε και να δολυνε που βγάζρο ο δρόμος, ας πούμε. 

Ξανά στους δρόμους. Πως νιώθεις που θα γνωρίσεις τους φίλους της μουσικής σου και πάλι; Η επιστροφή είχε εκπληκτική υποδοχή.
Είναι ένα από τα πράγματα που οδηγούν την μπάντα προς τα μπρος. Το να φτιάχνουμε μουσική και να την παίζουμε για σας. Και το γεγονός πως γυρίζοντας από το “θάνατο” μας περιμένρι τέτοια υποδοχή είναι εξωπραγματικό. Δεν είχαμε ιδέα πως είχαμε λείψει σε κάποιους και ότι η μουσική μας είχε φτάσει σε τόσους ανθρώπους. Είναι αλήθεια δύσκολο να το κατανοήσουμε! Είμαστε πολύ ευγνώμονες που το κοινό θέλει καινούργια μουσική από εμάς και ότι ακούει ακόμα την παλιά μας.

Στις 27 Φεβρουαρίου εμφανίζεστε στην Αθήνα και το Gagarin 205, μαζί με τους All them Witches και τους The Noise Figures. Ανυπομονείτε να μας επισκεφτείτε; 
Πάρα πολύ ! Είναι ο καλύτερος τρόπος επιστροφής στο θαυμαστό και μυστήριο κόσμο του underground rock. Καλοί άνθρωποι, καλή μουσική και καλό συναίσθημα. Επίσης, φαγητομανείς, οπότε η Ελλάδα είναι όσο καλύτερα γίνεται!

Πως θα περιγράφατε την ατμόσφαιρα μιας εμφάνισης για να πείσετε τους αναγνώστες να σπεύσουν να σας δουν;
Οικογένεια! Είμαστε όλοι μαζί στο κόλπο. Αντλούμε ενέργεια από εσάς. Αν χορεύτε, σίγουρα θα χορεύουμε και μεις σαν τρελοί. Είναι σαν όλα τα καλά ναρκωτικά, τυλιγμένα σε 90 λεπτά heavy rock n roll!

Με τι θα συγκρουστεί ο αστεροειδής το 2016;
Έχουμε κάποια κλεισμένα πράγματα όπως τα  Desertfest σε London και Berlin. Ένα φιλανθρωπικό για ένα χαριτωμένο σκυλί σε μια πιτσαρία στο Örebro και δυο εμφανίσεις στη Φινλανδία. Αλλά το μεγαλύτερο μέρος της άνοιξης θα αφιερωθεί στη σύνθεση και ηχογράφηση του νέου album. Θα κυκλοφορήσει στα μέσα Σεπτεμβρίου και αμέσως θα ξεκινήσει περιοδεία προώθησης.

Σαν επίλογο, θα μπορούσες να αφιερώσεις κάποιους στίχους στο ελληνικό κοινό;
Βέβαια! Μερικές γραμμές από το νέο μας κομμάτι ‘Til Dawn.

“Now close your eyes and rest a while,
Another night will pass us by…
Outside these doors there’s nothing more,
But the calm before the storm…”

141

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.