SHADOW WITCH: “Under The Shadow Of A Witch”

ALBUM

ΕΙΔΟΣ: Psychedelic Stoner Metal
ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΗ: Argonauta Records
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 14/2/2020

Πόσο καιρό έχεις να βγεις στο μπαλκόνι σου, να αράξεις στην κουνιστή πολυθρόνα σου και να πιεις τις μπύρες σου υπό τους ήχους μιας “ταξιδιάρικης” μουσικής, μιας μουσικής που να σε “τραβάει” από τα στενά όρια της καθημερινότητας και των προβλημάτων σου; Οι Shadow Witch είναι εδώ και σου υπόσχονται ένα 40λεπτο “ξεμούδιασμα” από τη ζοφερή πραγματικότητα, με το νέο τους album “Under The Shadow Of A Witch”.

Με μόλις 5 χρόνια ζωής και μετρώντας ένα EP και δύο full length κυκλοφορίες, οι Αμερικανοί stoners, προσπαθούν με την τρίτη τους δουλειά να ξυπνήσουν στο κοινό του χώρου τους εκείνα τα ψυχεδελικά ένστικτα που διαμόρφωσαν μπάντες όπως οι Fu Manchu και Monster Magnet, και να αδράξουν την ευκαιρία να προσθέσουν και αυτοί το δικό τους λιθαράκι στο οικοδόμημα του psychedelic stoner metal. Το “Under The Shadow Of A Witch”, έχει τις δυνατότητες να γίνει ένας δίσκος-σταθμός για το σύγχρονο stoner ήχο και οι Shadow Witch δείχνουν να είναι από τα groups που θα απασχολούν από εδώ και πέρα τη psychedelic stoner κοινότητα.

Παίρνοντας την αυθεντική stoner-ίλα των Fu Manchu και την ψυχεδελική space metal ατμόσφαιρα των Monster Magnet, οι Αμερικανοί metallers κατορθώνουν να δημιουργήσουν ένα ισορροπημένο ηχητικό κράμα ψυχεδελικού stoner metal, αντάξιο των προπατόρων του είδους. Το “Under The Shadow Of A Witch”, είναι ο καλύτερος συνδυασμός psychedelic και stoner metal που έχεις ακούσει τα τελευταία χρόνια και η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλά. Σίγουρα όμως, κομμάτια όπως τα “Spearfinger”, “Demon’s Hook”, “Saint Magdalene” και “Fountain”, κάνουν το νέο δίσκο των Shadow Witch να ξεχωρίζει μέσα σε αυτό το stoner “συνοθύλευμα”, που ακμάζει στις μέρες μας. Η ποιότητα των συνθέσεων, τα καλοπαιγμένα ψυχεδελικά riffs και οι ερμηνείες του Earl Walker Lundy, που φαντάζει ως άλλος JB Christoffersson των Grand Magus, φαίνεται να χαράζουν το δικό τους κομμάτι στο μυαλό σου και δείχνουν έτοιμα να κερδίσουν την ακρόασή σου, ακόμη και αν δεν είσαι λάτρης του είδους.

Το “Under The Shadow Of A Witch”, έχει ακόμη ένα στοιχείο που δύσκολα βρίσκεις σε δίσκο στις μέρες μας. Έχει την ικανότητα να σε ταξιδέψει σε μία άλλη διάσταση, όπου η καθημερινότητα και τα προβλήματα δεν έχουν θέση, όπου η μουσική είναι ο μοναδικός σου τρόπος ζωής, και φίλος σου για όσο διαρκεί το album. Άλλωστε, ένας δίσκος δεν κρίνεται και από το κατά πόσο μπορεί να σε παρασύρει στη “δίνη” του και να αφεθείς στη μαγεία του; Ε, οι Shadow Witch το καταφέρνουν και με το παραπάνω στο νέο τους album. Το μόνο μειονέκτημα, νομίζω ότι είναι τα μόλις 40 λεπτά διάρκειας, αφού η σημερινή πραγματικότητα μάλλον χρειάζεται περισσότερα για να ξεχαστεί. Το καλό είναι ότι οι Shadow Witch βρίσκονται στο σωστό δρόμο, για να πετύχουν το στόχο της επιτυχίας που έχουν θέσει.

Με βάση τα παραπάνω, το “Under The Shadow Of A Witch” είναι από τα albums που θα ξεχωρίσουν στο χώρο τους μέσα στη χρονιά. Σε μία σκηνή που βγάζει διαρκώς νέα groups και δίσκους, οι Shadow Witch δείχνουν να κερδίζουν, στα σημεία, μία θέση στις ακροάσεις και προτιμήσεις μας, μιας και ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες κυκλοφορίες μέχρι τώρα. Οι λάτρεις του είδους θα το ευχαριστηθούν στα σίγουρα και θα αποτελέσει το soundtrack τους ίσως και για το υπόλοιπο της χρονιάς. Νομίζω ότι οι Shadow Witch, αξίζουν τα εύσημα ακόμη και από αυτούς που δεν ταυτίζονται με το είδος, αλλά γουστάρουν την καλή μουσική. Το “Under The Shadow Of A Witch”, ευτυχώς φέρει αυτό το προνόμιο.

Facebook page: https://www.facebook.com/shadowwitch.band/

490

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.