DARKENED – “Into The Blackness” EP

Ο σοφός λαός λέει: “Πρώτα σου βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι”. Κάτι αντίστοιχο πρέπει να συμβαίνει και με τον Andy Whales, τον επί χρόνια ντράμερ των τιτανομεγιστοτεράστιων Bolt Thrower και τα τελευταία χρόνια των Memoriam.

Ο “γερόλυκος” λοιπόν, “ενώνει” τις δυνάμεις του με άλλους μουσικούς του (κυρίως underground) Αμερικάνικου και Σουηδικού death metal και με τους Darkened παρουσιάζουν τη νέα τους δουλειά με τίτλο “Into The Blackness” (Edged Circle Productions). Συνοδοιπόροι σε αυτό το νέο “ταξίδι στο σκότος”, είναι οι Hempa Brynolfsson και Linus Nirbrant (guitars), Daryl Kahan (bass) και Gord Olson (vocals), προερχόμενοι από μπάντες όπως οι Excruciate, Funerbrarum, This Ending, Ye Goat-Herd Gods, Demisery κ.α.

Το “Into The Blackness” έρχεται ως προπομπός της επερχόμενης full length κυκλοφορίας τους, με 4 τραγούδια και 16 λεπτά “old school” death metal. Mε το ομώνυμο κομμάτι να είναι στην ουσία ένα ατμοσφαιρικό intro (την παίρνεις μία κρυάδα σα να μπαίνεις σε μαυσωλείο), τα “The Offering”, “Darkening Of My Soul” και “Unredeemed” χαίρουν άκρας death metal υγείας, από αυτήν που οι περισσότεροι αγαπήσαμε, ειδικά πίσω στα 90’s. Σε πολλά σημεία οι Bolt Thrower είναι εκεί (καθόλου δε μας χαλάει αυτό), με το κλασικό groove-άτο τέμπο και τις σχεδόν doom κιθάρες στο τέλος των κομματιών, όπως και η ατμόσφαιρα του Σουηδικού μοντέλου στο background, που σε συνδυασμό με τις μελωδικές “πινελιές” των κιθάρων και το φοβερό εξώφυλλο (άκου το EP και κοίτα το επί 16 λεπτά), δημιουργούν ένα πνιγηρό αίσθημα, το οποίο όμως δε θέλεις να αποχωριστείς. Αγγλία, ΗΠΑ και Σουηδία λοιπόν σε σύμπραξη και -Κύριε των υπερδυνάμεων-, το αποτέλεσμα δε θα μπορούσε να είναι κάτι λιγότερο από εντυπωσιακό. 

Οι Darkened μέσα σε μόλις ένα τέταρτο της ώρας, κατάφεραν να με “τραβήξουν μέσα στο μαύρο τους” και να με κάνουν να περιμένω με αγωνία την πρώτη ολοκληρωμένη τους δουλειά. Μέχρι τότε, repeat στο “Into The Blackness”!    

https://www.facebook.com/darkeneddeathmetal/

Darkened EP Teaser

538

Avatar photo
About Νίκος Κορέτσης 83 Articles
Ο Νίκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χαλκίδα το σωτήριο έτος 1980. Η πόλη των “τρελών νερών” επηρέασε κατά κάποιον τρόπο το χαρακτήρα του αλλά και τις μουσικές του προτιμήσεις, με τις οποίες ήρθε σε επαφή, στην “τρυφερή” ηλικία των 7 ετών, με τα τρία πρώτα άλμπουμ των Metallica. Από το 1990 όμως και μετά άρχισε να γίνεται πιο ενεργός ακροατής, έχοντας ακούσματα σταδιακά από όλο σχεδόν το φάσμα του σκληρού ήχου θεωρώντας εαυτόν “συλλέκτη ακουστικών εμπειριών”. Επειδή όμως η open minded αισθητική έχει και ένα όριο, ο Νίκος δεν ακούει τα πάντα (όπως ακούς να λένε πολλοί) αλλά heavy metal μόνο, με ιδιαίτερη προτίμηση στα ιδιώματα που βρίσκονται κάτω από την “ταμπέλα” του Thrash και Death “πολυχώρου”.