DEATHLESS LEGACY: “The Gathering”

Οι Deathless Legacy δεν είναι μια κοινή female fronted μπάντα…

Αντί να ασχοληθούν με τη μουσική μανιέρα που αποτελεί στερεότυπο, με τη γυναίκα-παρθένα να προσπαθεί να χωρέσει στον κορσέ, αποφασίζουν να παράγουν horror metal. Ναι, αυτό με τα πληκτράκια, την ανάλογη ένδυση, τις υπερβολικές ερμηνείες και τις αφηγηματικές συνθέσεις που ντύνονται στιχουργικά με ιστορίες τρόμου.

Κι είναι πραγματικά δύσκολο το να παράγεις horror metal και να μη φανείς αστείος, λόγω της θεατρικότητας που χαρακτηρίζει το είδος. Οι Deathless Legacy ευτυχώς βρίσκονται ακόμα στο όριο και δεν έχουν πέσει στην παγίδα της γελοιότητας, με τη frontwoman Steva La Cinghiala να πληροί όλες τις προϋποθέσεις για μια λαμπρή καριέρα, μιας και παίρνει ουσιαστικά το σχήμα από το χεράκι και το σεργιανίζει σε ηχοτόπια που άλλοι θα φοβόντουσαν.

Το “The Gathering” είναι ένα album γεμάτο μικρά horror stories, άρτια αποδοσμένο, με έντονο και το occult στοιχείο, που είναι και της μοδός. Ίσως η παραγωγή βέβαια να είναι λίγο πιο καλογυαλισμένη από όσο θα ταίριαζε, αλλά αυτό, καλώς ή κακώς, είναι κλασικό γνώρισμα των εξ Ιταλίας δίσκων.

Και μπορεί το εξώφυλλο να μη γεμίζει το μάτι, ή οι θεατρινισμοί και οι φορεσιές του group να προϊδεάζουν για κάτι γλαφυρά πομπώδες, αλλά επί της ουσίας, το σχήμα κερδίζει τις εντυπώσεις με την αξία του.

Σίγουρα έχουν δρόμο ακόμα, αλλά άπαξ και δεν πέσουν στην παγίδα της υπερβολής, τότε οι Deathless Legacy θα έχουν ένα εξαιρετικό μέλλον στη μικρή, αλλά θαυματουργή και γεμάτο κακοτοπιές, μουσική βιομηχανία του horror metal.

394

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.