SNOW WHITE’S POISON BITE: “Featuring: Dr. Gruesome and the Gruesome Gory Horror Show”

Και μόνο από το εξώφυλλο, το δεύτερο album των Snow White’s Poison Bite, δε θα το άκουγα οικειοθελώς. Άλλωστε δε γνώριζα καν πως υπήρχε το σχήμα…

Και η αλήθεια είναι πως παρότι ύστερα από την πρώτη ακρόαση, άλλαξα γνώμη, θεωρώ βέβαιο πως η εν λόγω μπάντα δε θα αποκτήσει πολλούς φίλους στην Ελλάδα.

Ας πάρουμε για αρχή τα συστατικά: punk attitude (με σαφέστατες στιλιστικές επιρροές από Misfits), heavy παραγωγή (μοντέρνας κοπής), αρκετές δόσεις horror rock, και μια μουσική προσέγγιση που θα κάνει τους fan των My Chemical Romance (των πρώτων album τους κυρίως) να τρίβουν τα χέρια τους.

Διαβάζοντας για το παρελθόν της μπάντας, έμαθα πως το μόνο μέλος από την αρχική σύνθεση είναι ο τραγουδιστής (Allan Cotterill) και το ότι η μπάντα υφίσταται από το 2006, με αρκετά single στο ενεργητικό της, μερικά video και πολλούς πολλούς fan, τους οποίους απέκτησε κυρίως μέσω Youtube. Α, επίσης στο νέο δίσκο συμμετέχει και ο Michale Graves (Misfits).

Το “Featuring: Dr. Gruesome and the Gruesome Gory Horror Show” είναι όντως καλό και το γεγονός ότι μουσικά απομακρύνεται κάπως από το post hardcore ιδίωμα που έχει πλέον βρει καταφύγιο στις περισσότερες “νέες” (ή και “νεανικές”) μπάντες, συντελεί θετικά στο αποτέλεσμα.

Η ειρωνεία των στίχων και η horror θεματική τους, σε συνδυασμό με τις προσιτές (μουσικά) συνθέσεις δημιουργούν ένα album που πραγματικά αξίζει τον κόπο. Ναι, σαν είδος από μόνο του δε θα βρει πολλά εγχώρια αυτιά για να εγκατασταθεί, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Ειδικά οι φίλοι των My Chemical Romance (τώρα που διαλύθηκαν και αυτοί) έχουν κάθε λόγο να τσεκάρουν τους Snow White’s Poison Bite. Και αφήστε το εξώφυλλο…

487

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.