BOMBS OF HADES: “Death Mask Replica”

Τέταρτος δίσκος για τους Σουηδούς Bombs of Hades και ομολογώ πως δεν έχω ακούσει κάτι από τα προηγούμενα τους για να συγκρίνω, εκτός κι αν άκουσα και το ξέχασα (που μιλάει από μόνο του).

Αυτός ο δίσκος πάντως με άφησε χλιαρό. Death/thrash με crust πινελιές, τίποτα πρωτότυπο δηλαδή αφού αυτός ο συνδυασμός παίζει εδώ και δεκαετίες, κάτι το οποίο βέβαια δεν είναι κατακριτέο αν το κάνεις με τσαμπουκά. Εδώ οι Bombs κάπου χάνουν αφού τα κάνουν όλα επαρκώς αλλά όχι κάτι παραπάνω, γράφουν για το 5άρι ένα πράμα. Καλούτσικη αλλά όχι γαμάτη παραγωγή, καλούτσικα αλλά όχι κάτι ξεχωριστό φωνητικά, καλούτσικα αλλά όχι ισοπεδωτικά riff, και κυρίως καλούτσικες αλλά όχι σπουδαίες συνθέσεις.

Καλές στιγμές υπάρχουν, και κάποια σημεία κοπανάνε μια χαρά, αλλά μου φαίνεται πως οι κύριοι πήρανε αρκετές καλές ιδέες για να γεμίσουν ένα EP και τις τεντώσανε και τις αραιώσανε για να τις κάνουνε ολοκληρωμένο άλμπουμ. Κάπως σαν αραιωμένος τραχανάς για να σου βγάλει ένα γεύμα παραπάνω, εξακολουθεί να είναι τραχανάς αλλά τον τρως με λιγότερο ενθουσιασμό.

Εγώ πάντως μια αυτιά στα προηγούμενα τους θα ρίξω από περιέργεια, αυτό όμως το άλμπουμ δεν με ενθουσίασε.

472

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.