SIGNUM REGIS: “Chapter IV: The Reckoning”

Με νέο frontman επανέρχονται οι Σλοβάκοι Signum Regis στο τέταρτο full length τους, συνεχίζοντας μια τίμια πορεία στον χώρο του μελωδικού power metal.

Το μεγάλο ατού του σχήματος ήταν τα όμορφα ρεφρέν, τα οποία ταιριάζουν ιδιαίτερα με τη χροιά του νέοπα Marian Petranin, που θυμίζει κάτι από Threshold, φέρνοντας στο νου τις καλές εποχές του ιδιώματος, εκεί κάπου στα mid ‘90s.

Το “Chapter IV: The Reckoning” αποτελείται από δέκα συνθέσεις καθαρόαιμου και απολαυστικού εν τέλει power, που δε σπαμάρει με ατελείωτα σολίδια και γέφυρες, αλλά ακολουθεί την κλασική συνταγή της απλοϊκής εξέλιξης του τραγουδιού, με τα κολληρικά ρεφρέν και τον straightforward χαρακτήρα.

Κανένας μουσικός επαναπροσδιορισμός, ουδεμία πρωτοτυπία, αλλά με πολύ καλά κομμάτια και τίμια συνολικά προσέγγιση. Οκ, υπάρχουν και οι αδύναμες στιγμές, ενώ το εξώφυλλο δε σε προϊδεάζει για μεγάλα πράγματα, indeed. Αν ψάχνεις όμως ένα δισκάκι με το οποίο ναι μεν δε θα σου φύγει το κλαπέτο, αλλά θα περάσεις ευχάριστα ακούγοντάς το και θα το γουστάρεις στο σύνολό του, τότε το “Chapter IV: The Reckoning” αποτελεί εξαιρετική επιλογή.

Όχι τίποτα άλλο, αλλά με τόση σαβούρα που βγαίνει συνέχεια στη σκηνή, καλό είναι να εκτιμάμε κι εκείνους που κυκλοφορούν υλικό με περίσσεια καλλιτεχνική αξιοπρέπεια.

474

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1391 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.