NO FLAME CANDLE: “Addicted To Blood”

Τους Αθηναίους thrashers No Flame Candle τους είχαν αναλάβει και προ δύο ετών, όταν και είχαν κυκλοφορήσει το album τους, “Dead Mind’s Dance” (review) και έλπιζα πως η επόμενη κυκλοφορία τους θα μου χαρίσει κάποιο σάπιο χαμόγελο.

Ο Αμερικάνικος τρόπος παιξίματος των NFC είναι όμορφος και σε παραπέμπει σε ένδοξες στιγμές του παρελθόντος και αυτή τη φορά έρχεται πολύ κοντά στους Nuclear Assault.

Αλλά η παραγωγή μου χαλάει αρκετά τα τύμπανα που φαίνεται να χάνουν τη φυσικότητα τους, μάλλον επειδή ακούγονται πολύ μπροστά στη μίξη. Επίσης, φαίνεται κάπως ανισοβαρής μιας που ας πούμε στο “Addicted to Blood” τα προβλήματα είναι λιγότερα. Οι NFC έχουν ωραίες ιδέες και ξέρουν να τις αναπτύσσουν χωρίς να μακρυγορούν και πιστεύω πως κάποια στιγμή θα βρουν το κουμπί που θα δημιουργήσει έκρηξη.

Το γεγονός της μικρής διάρκειας δε θα το στηλιτεύσουμε, τους δύσκολους αυτούς καιρούς, είναι θαύμα ακόμα και το να βγάζεις ΕΡ.

Οι φίλοι της thrash το κατεβάζετε ψηφιακά χωρίς χρέωση στο: https://noflamecandle.bandcamp.com/album/addicted-to-blood

Υ.Γ. Διασκευάζουν όμορφα, αλλά χωρίς κάποιο νεωτερισμό το “Black Metal” των Venom.

510

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.