Anal Veritas, Yellow Devil Sauce, Chronoboros (24/02/2017) An Club

Το βράδυ της Παρασκευής επέλεξαν οι Anal Veritas για την παρουσίαση του νέου τους album, “Happy Estella” και μαζί και το νέο τους line-up, στον γνώριμο για τέτοιες συγκεντρώσεις χώρο του An.

Kατηφορίζοντας προς τα εκεί (ήδη με μία σχετική αργοπορία), βρήκαμε τους περισσότερους που είχαν συγκεντρωθεί, έξω από τον Αn με συνέπεια την σχετική καθυστέρηση στην έναρξη του live.

Οι Chronoboros κλήθηκαν να ανοίξουν την βραδιά αλλά οι συνθήκες δεν τους ευνόησαν ιδιαίτερα. Αφενός ο λίγος κόσμος που βρέθηκε εκεί κατά την έναρξη, αφετέρου οι συνθήκες του ήχου, με ένταση που θα ταίριαζε περισσότερο σε ένα γεμάτο An παρά σε αυτό της δεδομένης χρονικής στιγμής, σε συνδυασμό με την αγάπη του σχήματος στον σκληρό ήχο, δημιούργησαν ένα αποτέλεσμα που δε βοήθησε στην παρουσίαση της δουλειάς τους, σπρώχνοντας προς τα πίσω όσους βρίσκονταν στο χώρο. Σκληρός, μονολιθικός ήχος που ατυχώς δεν αναδείχθηκε, θα περιμένω να τους δω ξανά με καλύτερες συνθήκες.

Οι Yellow Devil Sauce είναι μία σταθερή αξία. Το αθηναϊκό τρίο έχει κερδίσει μία θέση στα αγαπημένα acts της εγχώριας σκηνής και όχι άδικα. Οι αναφορές τους μας γυρνούν στα αγαπημένα ‘90s και τη grunge-οειδή σκηνή του Seattle, με δύο ολοκληρωμένες δουλειές στο δυναμικό τους ενώ το τρίτο τους album βρίσκεται προ των πυλών. Μέσα σε σχεδόν μία ώρα στη σκηνή, παρουσίασαν τη δουλειά τους σε ένα κλίμα ιδιαίτερα ευχάριστο και αν και δεν ήμασταν πολλοί στον χώρο, σίγουρα τους απολαύσαμε.

Οι Anal Veritas είχαν την τιμητική τους και κάλεσαν αρκετούς φίλους τους, γνωστούς και μη εξαιρετέους της εγχώριας σκηνής, για να συνδράμουν και ενεργά στο live. Μέλη των Mock The Mankind, Friend Of Gods, Bent By Sorrow και Electric Chair ανέβηκαν στη σκηνή και συνέδραμαν σε φωνητικά και κιθάρες για το πρώτο μέρος της παρουσίασης του “Happy Estella”, δίνοντας αυτή την αίσθηση του πάρτι μεταξύ φίλων.

Στο μέσο του live ανέβηκε στη σκηνή η νέα vocalist των Veritas, Χρύσα Τσαλταμπάση (also: National Pornografik, Bella Fuzz, Biotech, Spinelles). Τόσο από τη φωνή της που καλύπτει τόσο clean όσο και σκληρά vocals το ίδιο ικανοποιητικά, όσο κι από την αεικίνητη παρουσία της στη σκηνή, η Χρύσα κλέβει πραγματικά τις εντυπώσεις.

Στη διάρκεια της live εμφάνισής τους, οι Veritas παρουσίασαν όλο το νέο δίσκο αλλά έχοντας και νέο υλικό στα σκαριά, παρουσίασαν και τρία νέα κομμάτια, δουλειά του νέου, πλέον, σχήματος. Η αλήθεια είναι πως εν αντιθέσει με τους Chronoborus που ήταν εξωφρενικά δυνατά, οι Veritas ακούγονταν αρκετά χαμηλά, αλλά αυτό ήταν και το μόνο ζήτημα στον ήχο τους.

Η απουσία τους τον τελευταίο καιρό κι η έλλειψη νέων εμφανίσεων μάλλον δε βοήθησαν στο να κρατήσουν ένα keep-up με τους φίλους του ήχου τους, με συνέπεια να μη συγκεντρωθεί αρκετός κόσμος στο live, αλλά τα έχουμε πει και τα έχουμε ξαναπεί για τη νοοτροπία του μέσου ακροατή. Σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα που φέρνουν με τη νέα τους σύνθεση είναι ικανοποιητικότατο και αξίζουν της προσοχής του φιλοακροάμονος κοινού και με τη νέα τους δουλειά.

photos: Cristina Alossi

664

Avatar photo
About Φανή Τσουκαλά 171 Articles
Γεννήθηκε και μεγάλωσε [με γαλλικά και πιάνο(και μπαλέτο)] στη μαγευτική Αθήνα. Οι σχέσεις της με την rock και metal σκηνή ξεκίνησαν στο δημοτικό, με τη μία κασέτα που κυκλοφορούσε στο σχολείο, ηχογραφημένη από ραδιόφωνο, Λιωμένο Παγωτό από τη μία, Smells Like Teen Spirit από την άλλη. Η πρώτη κασέτα που αγόρασε παρόλ’ αυτά, ήταν Iron Maiden με Di Anno. ‘Έκτοτε έχει βρεθεί σε διαφορετικούς ρόλους, από τον πιο enthusiast θαυμαστή της νέας prog σκηνής, έως τον θιασώτη των Clutch. Σπανίως γράφει για πράγματα, εκτός αν θεωρεί ότι αξίζει να γραφτούν. Ονειρεύεται να βγει στη σύνταξη και να πάρει πτυχίο στην αστροφυσική, καθώς τα Ηumanities και τα Economics and Business που έχει ασχοληθεί μέχρι τώρα, τα βρίσκει βαρετά απέναντι στο αχανές σύμπαν. Επιλογές καριέρας: αιώνια φοιτήτρια.