Black Hat Bones Unplugged (14/05/15) Six Dogs

Την περσινή σεζόν 13/14 το όνομα μου είχε γίνει εφάμιλλο με αυτήν την προσπάθεια της Trailblazer Records με το όνομα Unplugged Experiment, που καλούσε εγχώριες μπάντες του εναλλακτικού και σκληρού rock ήχου να γλυκάνουν τα κομμάτια τους.

Σε μια άτυπη επέτειο λοιπόν, βρέθηκα στο, πολύ όμορφα διακοσμημένο για τη βραδιά, Six Dogs για να δω πως οι αγαπημένοι μου Black Hat Bones θα προσάρμοζαν τα hard rock κομμάτια τους. Ένα λαμπρό αστέρι με οδήγησε εκεί σαν τους 3 μάγους και όταν έφτασα κοντά του ανακάλυψα ένα καλογυαλισμένο μέτωπο στη θέση του Dj δίπλα στην είσοδο του μαγαζιού.Τι ωραίες μουσικές!!! (σλουρπ, σλουρπ)

Κάτω από τις όμορφες λάμπες και περιτριγυρισμένα από cartoon ήρωες του Toy Story, του Μonsters Inc. και τον Darth Vader, ένα σωρό όργανα. Εκτός από την ακουστική κιθάρα του Χρήστου, ο drummer Jason είχε φέρει τα πλήκτρα του που έδωσαν μπαλαντέ τόνο σε κάποιες από τις μελωδίες τους και ο μπασίστας Πανόκας είχε κουβαλήσει μπλιμπλίκια μάρκας Korg μανατζαρισμένα από ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Κενό υπήρχε όμως για δεύτερη φωνή δίπλα στου Bob και η δεσποινίδα Νατάσα τη συμπλήρωσε με μεγάλη επιτυχία κάνοντας ακόμα πιο γλυκά τα έντονα αλήτικα ηλεκτρικά τους κομμάτια.

Ξεκινώντας το “Prophet King” μύρισε μαγεία η βραδιά, με τα παιδιά να έχουν κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά στην επανενορχήστρωση των τραγουδιών και δείχνοντας το πόσο μόχθησαν προβάροντας.

Η φωνή του Μαυρίδη έδειξε μεστό χαρακτήρα σε μια φάση όπου λόγω χαμηλών εντάσεων μπορεί να σε κρεμάσει το γρέζι ή το τράβηγμα και να σε προδώσει με ένα τόσο δα κοκόρι. Τίποτα όμως από αυτά δεν έγιναν και η βραδιά εστέφει με περίσσια επιτυχία, δίνοντας μοναδική ομορφιά σε παλιά και νέα τους κομμάτια, όπως τα “El Camino”, “Love is a dog from hell”, “High Gain Devil Rockers”, “Crutch” και άλλα, με highlight τη διασκευή του “Mama I’m Coming Home” του θείου Ozzy.

Θα μπορούσαν και να ηχογραφήσουν άνετα κάποια από αυτά!

Το comeback μου έγινε τη σωστή βραδιά!

Φωτογραφίες: Χριστίνα Αλώση

Υ.Γ.1 Ο D.J. Jeremy κατά κόσμον Χάρης Ζερβός έχει στη δισκοθήκη του μέχρι και Αρλέτα! Respect στον καλύτερο DJ (μου αρέσουν οι κερασμένες μπίρες!)

Υ.Γ.2 Ο Jim Kotsis δεν είχε να φάει τα παξιμάδια μου, αλλά με εκδικήθηκε σε άλλο live που θα διαβάσετε σύντομα.

453

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.