WHYZDOM: “Of Wonders and Wars”

ALBUM

Είδος: Symphonic metal
Δισκογραφική: Scarlet Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 17 Σεπτεμβρίου 2021

Δεν ξέρω αν έχετε διάθεση να ακούσετε κάτι από symphonic metal, αλλά αυτήν τη φορά έχω να σας παρουσιάσω τη νέα δημιουργία ενός αρκετά έμπειρου συγκροτήματος, των Γάλλων Whyzdom. Οι Whyzdom υπάρχουν από το 2007 και το “Of Wonders and Wars” είναι ο πέμπτος δίσκος που κυκλοφορούν.

Το “Of Wonders and Wars” έχει 10 συνθέσεις και διαρκεί περίπου 55 λεπτά. Σε σχέση με τον προκάτοχό του “As Time Turns to Dust” έχει πιο πολλές up-tempo συνθέσεις και είναι πιο προσιτό album, ενώ είναι και λιγότερο «σκοτεινό» στιχουργικά. Το στυλ παραμένει το ίδιο, με τους οπαδούς συγκροτημάτων όπως Nightwish, Tarja, Epica, Delain και Xandria να είναι σίγουρο ότι θα το «αγκαλιάσουν». Η παραγωγή είναι πολύ καλή, με όλα τα όργανα να ακούγονται πεντακάθαρα, και γενικά όλος ο δίσκος έχει μια κινηματογραφική διάσταση. Το μεταλλικό στοιχείο ευτυχώς παραμένει ακμαίο και ειδικά τα τύμπανα πρωταγωνιστούν στη μουσική των Whyzdom. Η τραγουδίστρια Marie Mac Leod είναι φανταστική, μπορεί να τραγουδάει τόσο οπερετικά όσο και σε πιο ροκ στυλ, με τα ίδια εξαιρετικά αποτελέσματα. Αυτό «λύνει και τα χέρια» στην υπόλοιπη μπάντα, με τις συνθέσεις να έχουν περισσότερη ποικιλία. Όλα τα τραγούδια του δίσκου έχουν ενδιαφέρον, ωστόσο τα “Wanderers and Dreamers”, “Child of Damnation”, “War” και “The Final Collapse”, είναι αυτά που ξεχωρίζουν και έχουν ιδιαίτερη ομορφιά.

Ξεχωριστή κυκλοφορία το “Of Wonders and Wars”, η καλύτερη που έχουν βγάλει οι Whyzdom. Βγάζει αρκετή ποιότητα και θα κερδίσει και οπαδούς που δεν είναι τόσο λάτρεις του συμφωνικού ήχου. Από τς δυνατές παρουσίες στο symphonic metal για φέτος.

Facebook: https://www.facebook.com/WHYZDOMproject

571

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.