IRON ENSEMBLE: “Alexander The Great” Single

Μια καταπληκτική δημιουργία κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες από τους Iron Ensemble, ένα σεπτέτο το οποίο με φυσικά κλασσικά όργανα διασκεύασε έναν από τους ύμνους της μουσικής μας, το θρυλικό “Alexander The Great” των Θεών Iron Maiden, κομμάτι που εμπεριέχεται στο ύψιστο “Somewhere In Time” του 1986.

Η διασκευή ηχεί μαγευτική. Τα κουπλέ ντύνονται ντελικάτα από το πιάνο, την άρπα της Μαρίας Τασούλη και το τσέλο του Δ. Τραυλού, τα βιολιά των Αγγελίδη και Παναγιωτίδη διαπερνούν το πετσί σου στα solo με τη συνδρομή της κιθάρας του Ηλία Κόσκωρη και το επικό επιλογικό θέμα σε αφήνει με ένα πλατύ χαμόγελο, ανάλογο selfie after sex. Γιατί αυτό είναι το singleάκι.

Μια δεκάλεπτη (και κάτι) ακουστική παρτούζα εγχόρδων. Αν υπήρχε κάτι ανάλογο του youporn, ας πούμε “Musicporn”, θα το είχα στα recommended ισοβίως. Και θα ήθελα πολύ My Lord να δω κάποια στιγμή τα μούτρα των μελών των Maiden ακούγοντάς το. Τα σέβη μου και άπειρα heilz.

613

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1171 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.