BLIZZEN: “Genesis Reversed”

Τα γερμανάκια ξαναχτυπούν!

Κι αυτήν την φορά έρχονται με την ολοκληρωμένη κυκλοφορία “Genesis Reserved” αφού πέρυσι μας έδωσαν τυράκι με το EP “Time Machine”.

Σαφώς ανώτερο το νέο υλικό από το ΕΡ, κινούμενο στις σταθερές New Wave of Traditional Heavy Metal φόρμες, όπως άλλωστε είναι και της μοδός και μάλιστα έχει πλουσιότερες εμπνεύσεις όσον αφορά το συνθετικό κομμάτι.

Σταθερά ηχογραφημένο με φυσικό ήχο, το κλασικό Heavy και Speed Metal παίρνει σάρκα και οστά σε αυτό το release κι οι Blizzen καταθέτουν τις εμπνεύσεις τους που πηγάζουν από μπάντες όπως οι Enforcer, οι Running Wild, οι Judas Priest, οι Iron Maiden και γενικά με ό,τι έχει να κάνει με το ευρωπαϊκό Heavy Metal.

Ο δίσκος χαρακτηρίζεται από την καθαρή και σε σημεία “φάλτση” φωνή του Daniel. Τα ξεσηκωτικά riff και οι δισολίες των Andi και Marvin που σε συνδυασμό με τα break του Gereon στα τύμπανα και τις εναλλαγές του από το mid tempo στην ταχύτητα προσθέτουν ένα αλήτικο ύφος γεμάτο ενέργεια που σου κάνει το κλικ όταν το ακούς.

Καλογραμμένος δίσκος και με πάρα πολύ ωραίο εξώφυλλο καθώς ο Δίας είναι ο πρωταγωνιστής αλλά με ένα μειονέκτημα που σίγουρα θα του στερούσε το δεκάρι… δεν έχει όγκο στον ήχο του, παρότι βλέπεις διάθεση κι ενέργεια από τους Γερμανούς.

456

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.