CARNAL REDEMPTION: “Utter Depression”

Ομολογώ ότι περιμέναμε αρκετό καιρό για αυτή τη κυκλοφορία.

Με τη μπάντα να κάνει την εμφάνιση της στις αρχές του 2000, κυκλοφορεί φέτος την πρώτη της ολοκληρωμένη full length δουλειά. Ακούγοντας όμως το “Utter Depression” όλη αυτή η αναμονή σβήνει με την μια και οι Carnal Redemption μας πετάνε στη μάπα αυτή τη δισκάρα παραδοσιακού καθαρού old school death metal.

Mε τον ήχο τους να θυμίζει αρκετά τους πρώιμους Morbid Angel όπως και Dying Fetus, Suffocation, οι Carnal μπολιάζοντας το death metal τους με μπόλικη δόση τεχνικής καταφέρνουν να ξεχωρίσουν μέσα από την underground σκηνή και δη την ελληνική. Και δεν δυσκολεύεσε να το καταλάβεις ακούγοντας το drumming του Νόντα (αυτά τα blastίδια…), τις ρυθμικές αλλαγές και τα εθιστικά riff του Δημήτρη στην κιθάρα και τις μπασογραμμές του frontman Νίκου. Άκου τις κομματάρες “The Miserable Antihero”, το ομότιτλο “Utter Depression”, το “Armed With Prejudice”, το “Self Stabbing Frenzy” και το συγκλονιστικό “Victim of the Cyberworld” και πες μου αν έχω άδικο. Και έχω μια αίσθηση οτι το ελληνικό κοινό χρειαζόταν μια τέτοια κυκλοφορία καλοπαιγμένου, μεστού old school death metal από αυτό το καθόλα τεχνικό trio.

Εξαιρετικό ντεμπούτο από τους Αθηναίους  που υπόσχεται ακόμα πιο δυνατή συνέχεια. Τσεκάρετε χωρίς δεύτερη σκέψη. Διαμαντάκι.

497